NOVI MURALI ULJEPŠALI BIJELJINU (foto)

Datum:

Share post:

Po završetku prve faze Meraki Mural Festa, Bijeljina je bogatija i ljepša za pet novih murala, koji krase stotine kvadratnih metara zidnih površina na fasadama atraktivnih gradskih lokacija.
 
Ovaj festival počeo je 15. oktobra i izvodi se u više faza. Na jednom od murala nalazi se lik poznate srpske slikarke Katarine Ivanović koji je naslikao bijeljinski majstor slikarske radionice „Sfumato“ Spomenko Đekić, uz pomoć polaznika svoje radionice. Glavni organizator i idejni tvorac festivala Marija Tica Kovačević koja djeluje pod umjetničkim imenom Move Rama naslikala je drugi mural, koji se nalazi poreg biblioteke „Filip Višnjić. Treći mural naslikala je Sunita Fišić, umjetnica iz Sarajeva, a četvrti Jadranka Lacković iz Rijeke poznatija kao Oho Magiko (Ojo Magico).


 
Kroz realizaciju ovog projekta organizatori su sagledali postojeću problematiku koja se treba riješiti kako bi se ispunili uslovi da se sledećih godina na ovom festivalu pojave poznati umjetnici iz čitavog svijeta i kako bi se cjelokupna manifestacija digla na jedan viši nivo.
 
Pokrovitelj festivala je Grad Bijeljina, a podršku su dali i Turistička organizacija i Lokalna fondacija Bijeljina. Donator je bila Kolorit (Colorit), Fabrika boja, fasada i ljepila iz Banjaluke koja je obezbijedila sav potreban materijal za sanaciju i pripremu zidova, kao i boje za oslikavanje svih murala, a Festivalu je pomoglo i Pozorištance Maslačak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...