NOVI KOŠARKAŠKI BH SKANDAL: ZABRANJENA TRI PRSTA

Datum:

Share post:

Mladim reprezentativkama BiH iz Republike Srpske je tokom priprema i košarkaškog turnira u Sloveniji, koji je održan u avgustu, bilo najstrože zabranjeno da dižu tri prsta, naveli su njihovi klubovi u dopisima upućenim Košarkaškom savezu Republike Srpske u kojem traže da se sve provjeri i sprovede postupak.

Glas Srpske, koji piše o skandalu u ženskoj pionirskoj košarkaškoj selekciji BiH, navodi da su mobingu na nacionalnoj osnovi tokom desetodnevnih priprema i turnira u Sloveniji, bile izložene 14-godišnje reprezentativke iz Republike Srpske Milica Bosnić i Teodora Gvozden iz banjalučkih klubova Mladi Krajišnik, odnosno Feniks.

Banjalučki dnevnik piše da je u pismima klubova navedeno da je igračicama bilo najstrože zabranjeno da dižu tri prsta /palac, kažiprst i srednji prst/ prilikom pogotka šuta za tri poena, a ukoliko pokažu zaprijećeno je „da će im odsjeći ruku“.

List navodi da im nije bilo dozvoljeno da se prekrste prilikom ulaska u igru, da su im oduzimani mobilni telefoni i čitane privatne poruke i prepiske, a vrhunac svega je puštanje filma o navodnom genocidu u Srebrenici u autobusu prilikom putovanja.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik kluba Feniks Darko Kosić napisao je da iza svega stoji Jasna Sliško, selektor U14 reprezentacije BiH.

Sliško je za Glas Srpske istakla da se pogođena trojka, dok je selektor, neće proslavljati sa tri prsta već da će se kod nje u timu dizati srednji, domali i mali prst u tom slučaju.

– Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji – rekla je Sliško.

On je dodala i da je „apsolutna laž da je djeci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a da film o Srebrenici nikad nije puštan“, dok je potvrdila da je čitala prepisku Gvozdenove sa majkom.

Čelni ljudi Mladog Krajišnika i Feniksa traže hitnu reakciju Košarkaškog saveza Republike Srpske da se sprovede postupak i da se sve provjeri, te da se sankcionišu eventualne nepravilnosti.

Iz Košarkaškog saveza Republike Srpske povodom cijelog slučaja najavili su pokretanje zahtijeva za disciplinski postupak pred disciplinskim sudom KS BiH, a to je i potvrdio generalni sekretar saveza Dragan Ćazić koji kaže da djecu moraju da se zaštite.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com / sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JANKOVIĆ, OŠ DVOROVI: „Podijeli radost, znanje, ljubav“.

Tokom ove sedmice u školi u Dvorovima obilježava se Dječija nedjelja pod sloganom ,,Podijeli radost, znanje, ljubav“. Kroz različite...

Zoran Adžić preko menadžmenta Arene Gradiška ucjenjuje klubove kako bi zabranio prenos Micro mreži

Velika prašina se podigila kada je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, pokušao zabraniti Micro mreži da prenosi sportske događaje...

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...