Novaković Bursać, SNSD: Odbijanje inicijative "Otvoreni Balkan" – Žrtvuju stabilnost i razvoj

Datum:

Share post:

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da politika koja je početkom devedesetih bila spremna da žrtvuje mir zarad svoje vizije BiH, nastavlja da u ovom periodu žrtvuje stabilnost i razvoj iz istih razloga.
 

A to pokazuje jučerašnje djelovanje i glasanje u Predsjedništvu BiH dva bošnjačka člana o razvojnim projektima i regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan”, navodi ona.

– Bezidejnost, kratkovidost i slijepo praćenje neizvodivog koncepta unitarne BiH sa dominacijom jednog od tri konstitutivna naroda u proteklim danima razobličena je i kroz sinhronizovani lelek cjelokupne političke javnosti na najavljenu mogućnost nametanja rješenja koje im nije po volji – istakla je Novaković Bursać.

Ona je navela da su navedenim reakcijama ponovo pokazali da strani faktor u ovoj zemlji doživljavaju isključivo kao ispunjivače sopstvenih političkih želja i potreba, da im nije stalo do stvarnog suvereniteta zemlje, vlasništva nad procesima, dogovora na bazi realnog stanja i poltičkih odnosa u zemlji, ali i da nemaju hrabrost da preuzmu inicijativu niti da pojave nazovu pravim imenom.

– Svaki atak na razvojne šanse i otvaranje prostora za saradnju u regiji pokazaju da reakcije srpskog naroda u BiH usmjerene na očuvanje kapaciteta Republike Srpske nemaju alternativu, da borba za ustavni okvir mora biti u apsolutnom fokusu svih političkih struktura kojima je iskreno stalo do opstanka i razvoja na ovom prostoru i da nema mjesta za kompromis o ključnim postavkama na kojima je nastala i na kojima jedino može da opstane i funkcioniše BiH – ukazala je Novaković Bursać.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...