NOVAC OD KLIRINŠKOG DUGA Srebrenici 500.000, Istočnoj Ilidži 450.000 maraka

Datum:

Share post:

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović potpisao je danas sa načelnicima opština Srebrenica i Istočna Ilidža Mladenom Grujičićem i Marinkom Božovićem, ugovore o dodjeli 950.000 KM sredstava Savjeta ministara BiH za prioritetne infrastrukturne projekte.

Riječ je o sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije uplaćenih BiH, pri čemu je Srebrenici pripalo 500.000, a Istočnoj Ilidži 450.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Grujičić je naveo da će sredstva biti utrošena za četiri projekta, te izrazio zahvalnost za zalaganje i podršku Šarovića.

– Sredstva će biti utrošena za asfaltiranje tri putna pravca i rekonstrukciju liftova, koji su dobili jednoglasnu podršku Skupštine opštine Srebrenica i čija realizacija će biti u interesu svih građana – istakao je Grujičić.

TESTNA REKLAMA

Božović je naveo da su opštini Istočna Ilidža, ugovorom dodijeljena sredstva za projekat zaštite izvorišta vode za piće Sarajevsko polje.

– Ugovor je značajan ne samo za građane Istočnog Sarajeva nego i mnogo šire, jer je riječ o zaštiti izvorišta sa kojeg se snabdijeva cijelo Sarajevo – istakao je Božović.

Šarović je izrazio zadovoljstvo zbog zaključenja ugovora o dodjeli sredstava, jer se na taj način direktno pomažu lokalne zajednice kojima je ubrzani infrastrukturni i ekonomski razvoj ključni prioritet.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i potrebama građana u svih trinaest...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...

Srbija donirala prvih 10 miliona za autoput Bijeljina-Rača

Vlada Republike Srpske prihvatila je donaciju Srbije od 10 miliona evra namijenjenu za finansiranje radova na izgradnji autoputa...