NOVA POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA I NOVI DABL-DABL UČINAK JELENE LAZAREVIĆ (foto)

Datum:

Share post:

Utakmicama desetog kola nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu 10. kola, odigrale su srijedu, 4. januara, u banjalučkoj dvorani Obilićevo protiv ekipe Mladi Krajišnik i ostvarile sigurnu pobjedu rezultatom 38:73 po četvrtinama 05:13, 04:20. 17:16 i 12:24.

Prva utakmica u 2023. godini izabranicama trenera Aleksandra Bližnjakovića donijela je gostovanje u Banja Luci u okviru 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Sigurna igra tokom svih 40 minuta omogiućila je Lavicama da na kraju upišu sigurnu, ubjedljivu i više nego zasluženu pobjedu.

qrf

Kao i u većini utakmica u dosadašnjem dijelu sezone u kojima su Lavice izlazile kao pobjednice, igra u odbrani imala je ključnu ulogu i u pobjedi protiv Mladog Krajišnika. U prilog tome govori činjenica da su Banjalučanke u prve dvije četvrtine postigle samo 9 poena, i već tada je bilo jasno da brčanske košarkašice sigurno koračaju ka sedmoj ovosezonskoj pobjedi u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Predvođene na ovom meču maestralnom Jelenom Lazarević Lavice i tokom treće i četvrte četvrtine nastavljaju sa dobrom igrom u odbrani, dok sa druge strane dominacija u skoku donosi dodatnu sigurnost Lavicama, pa je i napadački segment igre tokom drugog poluvremena izgledao još bolje i ubojitije. 

Na kraju, više nego zaslužena pobjeda Lavica u meču u kojem su od samog početka imale rezultatsku prednost, nadigravši svoje protivnice u svim segmentima košarkaške igre.

Najefikasnija kod Lavova bila je već pomenuta juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević sa 14 postignutih poena, tome je dodala 13 skokova i 6 asistencija, za ukupno osmi dabl-dabl učinak ove sezone. Odličan doprinos ovoj pobjedi u napadačkom segmentu dale su i dvocifrene Ines Babić, Milica Đokić i Mirela Halilović sa po 13 postignutih poena, te Iva Karišik sa 11 postignutih poena.

U narednom, 11. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Lavova dočekuju ekipu Kozare iz Gradiške. Ova utakmica na rasporedu je u nedelju, 15. januara u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 17:00 časova.

Prije toga, Lavice već 10. januara očekuje putovanje u Crnu Goru, gdje će dan kasnije od 18:00 časova, odigrati meč 1. kola WABA Superlige protiv ekipe Budućnost Bemax iz Podgorice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...