Nova kuća za 12 Savanovića (video)

Datum:

Share post:

Za dvanaestočlanu porodicu Savanović iz Banjaluke život će biti lakši, jer je konačno uselila u svoju novu kuću. Novac za kupovinu zemljišta prikupili su članovi Udruženja građana “eTrafika”, dok je novac za izgradnju kuće prikupila Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”.

Staru, neuslovnu kuću zamijenili su novom. Otac Željko i majka Suzana sa desetoro djece od danas će živjeti u Barlovcima nadomak Banjaluke u potpuno opremljenoj dvospratnoj kući. Zahvalni su humanim ljudima, bez čije pomoći ne bi uspjeli sagraditi kuću, jer od očeve plate od 600 KM jedva da uspiju obezbijediti osnovne stvari za život.

Potrebna sredstva za kupovinu zemljišta putem humanitarnih akcija prikupili su članovi Udruženja građana”eTrafika”. Iznos od osam hiljada maraka uspjeli su prikupiti za samo dvije sedmice.

TESTNA REKLAMA

Novac za izgradnju i opremanje kuće obezbijedila je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”. Za samo četiri mjeseca njeni članovi uspjeli su obezbijediti više od 89 hiljada maraka, te sagraditi kuću od temelja do krova. Prema njihovim riječima, ovo je jedna od najuspješnijih humanitarnih akcija.

Porodica Savanović dugo godina živjela je u Ivanjskoj, u staroj i dotrajaloj kući koja je u vlasništvu srednje Poljoprivredne škole. Najstarija kćerka Dragana ima 16 godina, dok blizančad Nenad i Lana imaju tri godine.

Majka Suzana je nezaposlena, a otac Željko je mesar. Sa skromnim primanjima život ove višečlane porodice sveo se na preživljavanje. Međutim, ističu da su srećni, jer konačno imaju krov nad glavom. Imaju i više volje da nastave svoju borbu – od sada će u boljim uslovima školovati i vaspitavati svoju djecu.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...