Nova aplikacija koju kontroliše AI mogla bi da poboljša radni vijek baterije

Datum:

Share post:

Revolucionarna tehnologija vještačke inteligencije (AI) će biti prikazana tehnološkim gigantima, a njen potencijal je ogroman kada je u pitanju produženje radnog vijeka baterije.

Ovaj veliki projekat je proistekao iz razvojnog centra Univerziteta u Eseksu, a implementiran je u aplikaciju pod nazivom EOptomizer. Aplikacija će biti demonstrirana specijalizovanim istraživačima, inženjerima i dizajnerima, kao i većim proizvođačima.

Sugeriše se da bi EOptomizer aplikacija mogla da se iskoristi u industriji, kako bi se smanjilo emitovanje ugljenika i kako bi se produžio životni vijek potrošačkih proizvoda.

Ovo će se postići korišćenjem softvera kako bi se značajno poboljšala efikasnost i produžila upotreba baterija u telefonima, tabletima, automobilima, pametnim kućnim aparatima i laptopovima, čime će se odložiti potreba da potrošači kupuju zamjenske proizvode sa baterijama zasnovanim na ugljeniku.

TESTNA REKLAMA

„Ushićeni smo što možemo da pokažemo ono na čemu smo radili sa nekim od najvećih kompanija na svijetu. Nadamo se da će ova aplikacija pomoći svima da poboljšaju život, da im uštedi novac i pomocgne u očuvanju životne sredine. Ovo će biti prvi korak na putu, tokom kojeg se nadamo da će naša aplikacija biti u rukama potrošača širom svijeta. Uzimajući u obzir to da će približno 50 milijardi uređaja postojati do 2025. godine i mnogo više nakon toga, EOptomizer ima veliki potencijal da pomogne u postizanju cilja nulte neto emisije u Velikoj Britaniji i cijelom svijetu“, ističe doktor Amit Sing iz Eseks škole za kompjutersku nauku i elektronski inženjering.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...

KMF Radnik Bijeljina – Plavi igraju test utakmice

Do početka Premijer futsal lige BiH je ostalo još desetak dana, pa sve ekipe testiraju svoju formu i...

NAJAVA ZA NOVI BROJ ,,SEMBERSKIH NOVINA“

U novom broju, ,,Semberskih novina'', koji je na kioscima, možete pročitati: 1. Kako je glasao narod Semberije i koji...