''NISTE SAMI!'' GRADSKA UPRAVA U BIJELJINI osvijetljena BOJAMA CRVENOG KRSTA u čast SVJETSKOG DANA CK – 8. maja

Datum:

Share post:

U čast Svjetskog dana Crvenog Krsta/Križa i Crvenog Polumjeseca, večeras su u trajanju od sat vremena, članice Pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, koje su prisutne u BiH, osvijetlile Zgradu Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Stari most u Mostaru i zgradu Gradske uprave u Bijeljini. Na taj način su poslali jasnu poruku volonterima i osoblju strukture Društva Crvenog krsta BiH da NISU SAMI u borbi protiv pandemije Korona virusa.
 
Organizacija Crvenog krsta sutra, 8. maja, obilježava Svjetski dan Crvenog krsta, u znak sjećanja na rođenje Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (Pokret) i Nedelju Crvenog krsta, koja se svake godine obilježava u periodu od 08 – 15. maja.
 
 „Crveni krst je formiran 1863. godine u Švajcarskoj. Mi tradicionalno 8. maja obilježavamo Svjetski dan Crvenog krsta, međutim, zbog trenutne situacije, ove godine ne možemo to da uradimo kao do sada. Mi ćemo sutra, u okviru nedjelje Crvenog krsta, posjetiti porodilište i uručiti šest bebi paketa. Takođe, danas smo uručili oko 600 konzervi Narodnoj kuhinji“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini sekretar Crvenog krsta Perica Gligić.
 
On je najavio da će volonteri CK Bijeljina u toku nedjelje sigurno sastati da bi rezimirali šta je urađeno u prethodnih godinu dana.
 
Nedjelja CK predstavlja najveću i najznačajniju tradicionalnu aktivnost, koja se realizuje na nivou cijelog Pokreta u skladu sa smjernicama Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFDCKiCP).
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...