''NISTE SAMI!'' GRADSKA UPRAVA U BIJELJINI osvijetljena BOJAMA CRVENOG KRSTA u čast SVJETSKOG DANA CK – 8. maja

Datum:

Share post:

U čast Svjetskog dana Crvenog Krsta/Križa i Crvenog Polumjeseca, večeras su u trajanju od sat vremena, članice Pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, koje su prisutne u BiH, osvijetlile Zgradu Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Stari most u Mostaru i zgradu Gradske uprave u Bijeljini. Na taj način su poslali jasnu poruku volonterima i osoblju strukture Društva Crvenog krsta BiH da NISU SAMI u borbi protiv pandemije Korona virusa.
 
Organizacija Crvenog krsta sutra, 8. maja, obilježava Svjetski dan Crvenog krsta, u znak sjećanja na rođenje Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (Pokret) i Nedelju Crvenog krsta, koja se svake godine obilježava u periodu od 08 – 15. maja.
 
 „Crveni krst je formiran 1863. godine u Švajcarskoj. Mi tradicionalno 8. maja obilježavamo Svjetski dan Crvenog krsta, međutim, zbog trenutne situacije, ove godine ne možemo to da uradimo kao do sada. Mi ćemo sutra, u okviru nedjelje Crvenog krsta, posjetiti porodilište i uručiti šest bebi paketa. Takođe, danas smo uručili oko 600 konzervi Narodnoj kuhinji“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini sekretar Crvenog krsta Perica Gligić.
 
On je najavio da će volonteri CK Bijeljina u toku nedjelje sigurno sastati da bi rezimirali šta je urađeno u prethodnih godinu dana.
 
Nedjelja CK predstavlja najveću i najznačajniju tradicionalnu aktivnost, koja se realizuje na nivou cijelog Pokreta u skladu sa smjernicama Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFDCKiCP).
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆEVA IZOSTALA Borenović i Stanivuković sa odbornicima i poslanicima: Usvajamo pobjedničku taktiku za naredne izbore (foto)

Rukovodstvo PDP-a sa vidnim izostankom Jelene Trivić danas se okupilo na ručku. Sve su objavili i na društvenim...

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...