''NISTE SAMI!'' GRADSKA UPRAVA U BIJELJINI osvijetljena BOJAMA CRVENOG KRSTA u čast SVJETSKOG DANA CK – 8. maja

Datum:

Share post:

U čast Svjetskog dana Crvenog Krsta/Križa i Crvenog Polumjeseca, večeras su u trajanju od sat vremena, članice Pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, koje su prisutne u BiH, osvijetlile Zgradu Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Stari most u Mostaru i zgradu Gradske uprave u Bijeljini. Na taj način su poslali jasnu poruku volonterima i osoblju strukture Društva Crvenog krsta BiH da NISU SAMI u borbi protiv pandemije Korona virusa.
 
Organizacija Crvenog krsta sutra, 8. maja, obilježava Svjetski dan Crvenog krsta, u znak sjećanja na rođenje Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (Pokret) i Nedelju Crvenog krsta, koja se svake godine obilježava u periodu od 08 – 15. maja.
 
 „Crveni krst je formiran 1863. godine u Švajcarskoj. Mi tradicionalno 8. maja obilježavamo Svjetski dan Crvenog krsta, međutim, zbog trenutne situacije, ove godine ne možemo to da uradimo kao do sada. Mi ćemo sutra, u okviru nedjelje Crvenog krsta, posjetiti porodilište i uručiti šest bebi paketa. Takođe, danas smo uručili oko 600 konzervi Narodnoj kuhinji“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini sekretar Crvenog krsta Perica Gligić.
 
On je najavio da će volonteri CK Bijeljina u toku nedjelje sigurno sastati da bi rezimirali šta je urađeno u prethodnih godinu dana.
 
Nedjelja CK predstavlja najveću i najznačajniju tradicionalnu aktivnost, koja se realizuje na nivou cijelog Pokreta u skladu sa smjernicama Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFDCKiCP).
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom...