Legendarni fudbaler Željezničara, Nikola Nikić, bio je gost u podcastu Top Gol kod Sabahudina Topalbećirevića gdje je govorio o mnogim temama.

Legendarni fudbaler Željezničara, Nikola Nikić, bio je gost u podcastu Top Gol kod Sabahudina Topalbećirevića gdje je govorio o mnogim temama.

Govorio je Nikola o legendi FK Sarajevo, Safetu Sušiću koji je za njega najbolji igrač Bosne i Hercegovine svih vremena. 

– U moje vrijeme je Pape bio najveće ime, fudbalsko. Najbolji igrač što sam ja gledao, bilo je sjajnih i fenomenalnih igrača, ali Pape je sigurno najbolji igrač Bosne i Hercegovine. Ima tu još igrača, ali mislim da je on najbolji, rekao je Nikić i dodao:

– Družili smo se sa igračima Sarajeva osim na utakmicama. Kad na svoju feštu pozovem ljude, dođe pola ekipe Sarajeva i cijela ekipa Želje. Nije bilo lako izgubiti u derbiju jer kad pobijediš onda si šest mjeseci rahat. Derbi je bio nešto veliko. Ivica Osim nikad nije pametovao, kaže normalno stvari oko taktike, tebi i Fići ne mogu ništa ni objasniti, ali… Komšić, Bahtić i ja smo mogli zajedno ispimplati sedam puta. U Želji sam tek naučio da trebam nekome dodati loptu, mislio sam da samo moram driblati zbog curica na tribinama. 

Također je Nikić govorio i o problemima sa kojima se suočava nacionalna selekcija Bosne i Hercegovine koja je ostvarila samo jedan plasman na veliko takmičenje u historiji. 

– Svi mi to znamo, u Bosni i Hercegovini se igra po ‘‘ključu‘‘, to je katastrofa. Svaki u N/FS BiH ima svog menadžera, svaki gurne svoju dvojicu-trojicu igrača i u BiH igraju samo trojica koji su zaslužni i njih 25 koji su došli preko menadžera. Sada imaš više menadžera nego igrača, dodao je Nikić i nastavio:

– Zašto Hrvati igraju dobro? Mi imamo stvarno talentovane djece, ali Hrvati vole svoju državu i igraju za nju. Kako će kod nas igrati? Jedan navija za Srbiju, jedan za Hrvatsku, jedan za Tursku, jedan za BiH, ne može se to uganjati da se ubiješ. 

Također je govorio i o prelakom korištenju riječi ‘‘legenda‘‘ za pojedine fudbalere istakavši da su legende sarajevskih kluba ljudi poput Asima Ferhatovića Haseta ili Ivice Osima. 

– Čitam moj kolega Nermin Bašić kaže Edin Cocalić legenda u svlačionici. Dužno poštovanje Edinu, dobar je igrač, ali on do legende k‘o ja do Marsa i ne samo on. Legenda je bio Džajić, Hase, Švabo, Bukal, Katalinski, poručio je Nikić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: byka.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име