Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske iniciralo je još u maju 2023. godine pokretanje kampanje „Društveno odgovorno“ čiji je cilj snižavanje cijena, a prema evidencijama ovog ministarstva, u toj kampanji trenutno ne učestvuje nijedan objekat sa područja Bijeljine.

U toj kampanji bi, podsjetimo, u svjetlu globalnih ekonomskih prilika, inflacije i rasta cijena koji pogađaju domaće tržište, trgovci trebali pokazati gest solidarnosti i uključiti se u društveno odgovornu kampanju kroz koju će potrošačima ponuditi niz proizvoda po sniženim cijenama, odričući se dijela svoje marže.

„Kampanja pod nazivom ‘Društveno odgovorno’ započela je u junu 2023. godine, a u kampanju su se do sada uključili marketi ‘Zvorničanka’ Zvornik, ‘Đurić marketi’ Derventa, ‘Zoki komerc’ Banjaluka, ‘Diona’ Banjaluka, s.t.r. ‘Tea’ Banjaluka, ‘Frukta trejd’ Derventa, ‘Tržnica’ Banjaluka, ‘Centrum’ Banja Luka, marketi ‘Onogošt’ Pale i drugi“, rečeno je portalu InfoBijeljina iz resornog ministarstva. Takođe, Ministarstvo, kako tvrde, gotovo svakodnevno zaprima pozive zainteresovanih trgovaca o načinima kako da se uključe u kampanju, a jako je značajno istaći da kampanja ne uključuje samo velike trgovačke lance već trgovce koji posluju u Republici Srpskoj, bez obzira na veličinu i broj poslovnica/radnji koje imaju. „Naglašavamo da trgovci iz Republike Srpske još uvijek mogu da se uključe u ovu kampanju i s tim u vezi se obrate Ministarstvu trgovine i turizma kako bi izvršili prijavu i preuzeli voblere za proizvode koji će biti dio kampanje, te pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte da se uključe u ovu aktivnost“, poručuju iz Ministarstva za portal InfoBijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име