Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je posjetio gradilište još jednog dječijeg igrališta koje će biti mjesto razonode i odmora, prije svega, djece i stanara bloka zgrada između ulica Račanske, Petrove gore i Skendera Kulenovića, ali i okolnih ulica.

U planu je da na ovom prostoru budu postavljene sprave za dječiju igru i zabavu, uključujući kulu sa toboganima, ljuljašku, klackalicu i druge sprave, kao i klupe i drugi urbani mobilijar. Projektom je predviđena i sadnja drveća i žbunja, pa će ovo mjesto postati nova zelena oaza Bijeljine. U izgradnju igrališta iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 80.000 konvertibilnih maraka.

Gradonačelnik Petrović je ocijenio da Bijeljini treba još mnogo uređenih javnih prostora i ponovio opredjeljenje da će Gradska uprava raditi na tome da svaki dio Bijeljine dobije dječija igrališta, ali i nove zelene površine i druga mjesta za predah građana u toplim ljetnim danima, ali i u drugim dijelovima godine.

– Javni prostori, savremeno osmišljeni i sa različitim sadržajima za sve generacije, daju dušu ne samo pojedinim naseljima, već i gradu u cjelini. Pripremamo se za izgradnju velikog parka u naselju „Knez Ivo od Semberije“, a dok tamo ne počnu radovi, imaćemo još dječijih igrališta u gradu, ali i u nekoliko seoskih mjesnih zajednica – rekao je gradonačelnik Petrović ovom prilikom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име