NEŠKOVIĆ: Za SNSD važniji je Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD, nego Zakon o PDV i zaključci NSRS

Datum:

Share post:

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se podiže prag za ulazak u PDV sistem sa 50.000 na 100.000 KM.

Zakon je dobio potrebnu većinu, ali ne i entitetsku jer su delegati iz SNSD-a glasali protiv. Tim povodom, oglasio se Želimir Nešković, delegat SDS u Domu naroda BiH, koji je izrazio žaljenje zbog ovakvih poteza SNSD.

„Mi iz SDS smo izašli sa drugačijim prijedlozima, u odnosu na ove koje je usaglasila Parlamentarna skupština BiH. Taj prvi prijedlog je podrazumjevao podizanje limita za ulazak u PDV sistem sa 50.000KM na 100.000KM, a druga važna stvar u tom prijedlogu je bila da se izvještaj Upravi za indirektno oporezivanje dostavi krajem mjeseca, a ne do 10og u mjesecu kao što je bio slučaj do sada. Prvo su narušena prava poslodavaca i radnika, samim tim što nije došlo do pomjeranja za tih 20 dana. Pored toga, ovaj udarac koji je SNSD zadao građanima BiH i RS je nemjerljiv, jer na ovaj način će doći do gašenja određenog broja radnih mjesta. Zanatsko-preduzetnički sektor zapošljava preko 50.000 ljudi, a tom sektoru pripada preko 25.000 privrednih subjekata. Ovaj limit od 100.000 je možda i mali, ali i on je zadovoljavajući za građane“, rekao je Nešković za portal Dešavanja u Bijeljini.

Nešković je zaključio da je za SNSD bitniji Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD nego Zakon o PDV i zaključci NSRS. Kako kaže, sama činjenica da je SNSD odbio Zakon – govori puno o njima.

„A zašto je odbio? Zato što su prije tri dana imali sjednicu Izvršnog komiteta SNSD i donijeli su zaključke da nijedan prijedlog koji dolazi iz FBiH oni neće podržati, dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda i imovine BiH. Glasali su protiv Zakona o PDV i samim tim napravili problem u funkcionisanju preduzeća. Ovim je SNSD pokazao da je Izvršni komitet SNSD važniji od NSRS, jer su se sada tek sjetili zaključaka NSRS. Za SNSD, važniji je Zakon o vinu nego Zakon o PDV i mali i srednji preduzetnici“, bio je jasan Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dejan Živković, novi/stari igrač FK Radnik i prvo pojačanje u jesenjem prvaku

Dejan Živković (23) koji igra na poziciji centralnog napadača ili desnog krila prva je zimska lasta u redovima...

Nacrt novog Zakona o lovstvu upućen u redovnu skupštinsku proceduru

Polaganje lovačkih ispita, izdavanje dozvola za lov, kao i izrada lovnih osnova samo su dio poslova koje je...

PED Majevica u posjeti pobratimskom društvu Povlen Valjevo

Proteklog vikenda, 2 i 3. decembra planinari PED Majevica su posjetili prijatelje iz pobratimskog društva Planinarski Klub Povlen...

21 godina postojanja Udružnja likovnih umjetnika “Sveti Luka” u Bijeljini (foto)

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” ove godine obilježava 21 godinu postojanja i predanog rada. Od osnivanja, 2002. godine,...