Želimir Nešković, podpredsjednik SDS i srpski delegat u Domu narora PS BiH

Želimir Nešković, potpredsjednik SDS i srpski poslanik u Domu naroda u PS BiH je izjavio da je srećan što SDS na Majevici, Loparama i Srpskoj obilježava po 34. put rođendan i krsnu slavu sa svojim narodom.

-Prisustvo velikog broja članova i simatizera Srpske demokratske stranke, sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, građana opštine Lopare na obilježavanju krsne slave SDS u Loparama, ali i širom Republike Srpske danas kao i svih prethodnih godina, pokazatelj je da je Srpska demokratska stranka uz svoj narod, ali i da je narod uz Srpsku demokratsku stranku, i ta činjenica me čini radosnim, ali i sigurnim u opstanak Republike Srpske u sadašnjem kapacitetu dok je Srpska demokratska stranka stabilna i snažna, rekao je Nešković.

-Pokušali su zabraniti naš rad i učešće na predstojećim lokalnim izborima, ali nisu uspijeli. Za Srpsku demokratsku stranku nema teških vremena, jer SDS je i stvoren u teškom i odsudnom momentu za srpski narod, te se na sličan način i danas borimo sa brojnim udarcima sa međunarodnog nivoa, ali i od zlonamjernih iz naše zemlje, nastavio je Želimir Nešković.

-Petrovdan je simbol osnivanja Srpske demokratske stranke i jedan od simbola utemeljenja Republike Srpske. Rukovodstvo i predstavnici stranke u organima vlasti i zakonodavnim tijelima na raznim nivoima zadržali su isti cilj i isti pravac a to je očuvanje i jačanje Republike Srpske, očuvanje položaja srpskog naroda u BiH, pogotovo u ovim kriznim vremenima kada postoji udar na opstanak i kada i Republika Srpska i stranka imaju velike probleme i pritiske u funkcionisanju, napomenuo je Nešković.

Nešković koji je i srpski delegat u Domu naroda PS BiH podsjeća da se Srpska demokratska stranka izborila i u daleko težim vremenima, za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata sa vojskom i narodom za stvaranje Republike Srpske, te da danas na sličan način, sa istim ciljem, članovi i simpatizeri stranke se bore kako bi Republika Srpska ostala u okvirima koji su zagarantovani Dejtonskim sporazumom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име