NEŠKOVIĆ, SDS: Nepotrebno se politizuju sad i table sa porukama dobrodošlice u Republiku Srpsku

Datum:

Share post:

Umjesto da se bavimo načinima kako da građanima pomognemo u ovo doba inflacione krize na dnevnom redu parlamentarnih komisija naći će se inicijativa delegata SBiH u Domu naroda PSBiH Džemala Smajića da se na graničnim prelazima uklone table sa oznakom „Dobrodošli u Republiku Srpsku“, istakao je Želimir Nešković, delegat u Domu naroda PSBiH.

„Republika Srpska ima jednu formu međunarodnog subjektiviteta još od početka rata a taj njen subjektivitet je potvrđen u Dejtonu. Taj subjektivitet nam daje pravo da promovišemo Republiku Srpsku pa i putem javne signalizacije, da se neko nalazi na tlu Republike Srpske i da je tu dobrodošao. Kad ulazite u kanton Cirih u Švajcarskoj ili u njemačku pokrajinu Bavarsku dočekaće vas iste pozdravne table dobrodošlice, a u ovim zemljama od toga niko ne pravi političko pitanje“, pojasnio je Nešković.

On kaže da od tabli dobrodošlice u Republiku Srpsku ne treba praviti politički problem i poligon za nove medijske sukobe.

„Obilježja Republike Srpske nam priznaje Ustav Bosne i Hercegovine i Ustav Republike Srpske, a među njima i naš amblem, a iz njega izveden ovaj ćirilično-latinični titl dobrodošlice na ulasku u Republiku Srpsku nikoga ne ugrožavaju. Treba da ovo pitanje posmatramo kao stvar turizma i promocije naše zemlje, a ne kao novo političko pitanje na kome ćemo se dijeliti. Žao mi je što je veliki broj tih tabli danas u prilično lošem stanju i potrebno je da budu ljepše uređene. Meni ne bi bio nikakav problem da se na graničnim prelazima sa Hrvatskom stavljaju table sa porukama dobrodošlice u Federaciju BiH“, zaključio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Šta je sve Đoković zaradio od plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 3:1 pobijedio Rusa Karena Kačanova, a od...

DODIK: Ponosan sam na orden iz Rusije (foto)

Milorad Dodik, predsjednik RS, naveo je da je ponosan što ga je Vladimir Putin, ruski predsjednik, odlikovao Ordenom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE ODGOVORIO MINISTARSTVU FINANSIJA: Da li da se smijem ili da plačem? (foto)

Nakon saopštenja za javnost Ministarstva finansija da je Vlada Republike Srpske putem elektronske aplikacije za izradu nacrta programa...

DA VAM SE ZAVRTI: Lista političara (multi)milionera u Srpskoj sve duža, za neke od njih čućete prvi put

Prva asocijacija za najpoznatije političare u BiH jeste njihovo lično bogatstvo. Ali, mnogo je više onih iz drugog...