Direktor Transportne zajednice Jugoistočne Evrope Matej Zakonjšek je posjetio Parlamentarnu skupštinu BiH i razgovarao sa poslanicima o podršci integrisanju transportnog tržišta Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Želimir Nešković, delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je rekao da je Zakonjšek došao na poziv delegacije Zelenog kluba.

On je izrazio zahvalnost na posjeti direktoru  Zakonjšeku i istakao da BiH, zajedno sa Srbijom, Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom, Albanijom i Kosovom, ima direktan pristup jedinstvenom evropskom tržištu kao sastavni dio navedene zajednice.

„Transportna zajednica Jugoistočne Evrope, čije je sjedište u Beogradu, ima za cilj razvoj saobraćajne mreže između Evropske unije i zemalja Jugoistočne Evrope  i  BiH kao njen član, mora dati puni doprinos kako bi se uspostavila zajednička politika svih vrsta transporta, koja na Zapadnom Balkanu ne treba da poznaje granice u čemu se posebno ističe rad poslanika na svim parlamentarnim nivoima koji slijede Zelenu agendu”, saopštio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име