Pritisak Srpske demokratske stranke je uspio i vlast je pod pritiskom odustala od namjere da se odrekne 9. januara kao Dana Republike, istakao je Želimir Nešković, potpredsjednik Srpske demokratske stranke.

“Za nešto više od 15 dana koliko traje peticija Srpske demokratske stranke prikupili smo preko 50 hiljada potpisa građana koji su poručili vlastima da nisu spremni da se odriču 9. januara ni za čiji politički račun. Pod pritiskom javnosti, vlast na čelu sa SNSD-om juče je u Narodnoj skupštini RS morala javno da se odrekne namjere da mijenja Dan Republike i tako na mala vrata provede odluku Ustavnog suda BiH”, jasan je Nešković.

On kaže da se ovim ne završava politička borba Srpske demokratske stranke za očuvanje znamenja Republike Srpske.

“Izvojevali smo dvije velike pobjede u poslednjih 7 dana. Najprije smo pobijedili CIK u namjeri da ne dozvoli Srpskoj demokratskoj stranci izlazak na izbore a juče smo uz narod odnijeli pobjedu u Narodnoj skupštini i odbranili 9. januar kao Dan Republike. Volja naroda je da SDS učestvuje na izborima kao što je i volja naroda opredjeljenje za 9. januar. Svuda gdje su ugrožena znamenja Republike Srpske obaveza SDS-a je da ih brani i sačuva”, poručio je Nešković.

On poručije da je porazno što je vlast uopšte dozvolila da se raspravlja o odricanju od 9. januara.

“Očigledno kada su ugroženi njihovi politički interesi, čelni ljudi režima su spremni da trguju svim znamenjem Republike Srpske. Juče smo im pokazali da tako ne može”, zaključio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име