NEŠIĆ U BIJELJINI: DNS neće dozvoliti da naša plodna zemlja postane pusta, imamo plan za poljoprivrednike (foto)

Datum:

Share post:

„Gledam ovo bogatstvo na sajmu poljoprivrede i duša me boli jer dok se cijeli svijet bori sa temom energetske i prehrambene sigurnosti, kod nas se vlast i ostatak opozicije bave samo svojim podjelama. DNS neće dozvoliti da naša plodna zemlja postane pusta i da dajemo ogroman novac na hranu koju možemo sami proizvesti. Treći put DNS-a je put razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije“, rekao je predsjednik DNS Nenad Nešić tokom posjete sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije u Bijeljini.

Nešić, koji je kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH obišao je sajam i sastao se sa Udruženjem poljoprivrednika sela Semberije i Majevice. Tom prilikom istakao je važnost uvođenja novih i drugačijih mjera podrške poljoprivrednicima i važnost učešća u Otvorenom Balkanu.

„Ravnomjeran razvoj za koji se DNS zalaže ne znači iste mjere za sve već pametne mjere ulaganja u potencijale svakog kraja. To znači izdvajanje 100 miliona KM za subvencionisanje beskamatni kredita u strateškim granama privrede što u Semberiji znači za poljoprivredu i prehrambenu industriju. Pametnim i vrijednim radom obezbijedićemo rast BDP od 5% godišnje, a time i novac za rast prosječne plate do 2000KM i novac za nova ulaganja u poljoprivredu. Ljudi kod nas često pominju primjer Holandije koja površinski nije veća od BiH ali bolje koristi svoje potencijale. E pa plan DNS je da Republika Srpska napokon iskoristi svoje potencijale i postane primjer razvoja“, istakao je Nešić, predstavljajući plan DNS-a.

„Jak poljoprivrednik je osnova svake jake države. Kao budući predsjednik Republike Srpske zalagaću se za tri važne stvari. Prva, treba formirati poljoprivrednu banku koja će biti spona između Vlade RS i poljoprivrefnih proizvođača. Drugo, udruženje poljoprivrednika mora imati jaku ulogu u izboru ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Treće, posebnu pažnju treba posvijetiti ljudima koji su i borci i poljoprivrednici“ kaže Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

On dodaje da oni koji su nas i hranili i branili zaslužuju maksimalnu pažnju.

„Pored toga, da bi našim poljoprivrednicima maksimalno olakšali rad, moramo obezbijediti regresirano gorivo, jake i pravedne podsticaje, siguran otkup proizvoda kroz robne rezerve kao i stabilne cijene i zaštititi ih od uvoznih lobija“ zaključio je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ: Bošnjački ministri tražili dodatno usaglašavanje o sastavu pregovaračkog tima sa Fronteksom

Vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara o prijedlogu sastava pregovaračkog tima sa Еvropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

Rukometašice Srbije preko Čilea izborile drugu fazu Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svjetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe...

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...