NEŠIĆ SA ALIJEVIM: BiH i Azerbejdžan potpisuju Sporazum o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić boravi u službenoj posjeti Republici Azerbejdžan gdje se danas sastao sa predsjednikom Ilhamom Alijevim.

Tokom sastanka Nešića i Alijeva odnosi između dvije države ocijenjeni su dobrim i prijateljskim, što se ogledalo i kroz uspješnu saradnju u proteklom periodu.

– Izražena je obostrana potreba za dalje unapređenje odnosa između dvije države u oblasti bezbjednosti, ali i poboljšanja ekonomske saradnje – saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Nešić, kao prvi ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine koji je u posjeti ovoj državi, ovaj sastanak ocijenio je nastavkom izvanrednih odnosa dvije zemlje.

Kaže da ga posebno raduje skora posjeta Alijeva BiH.

Pored izuzetnih političkih odnosa Azerbejdžana i BiH istaknuta je potreba jačanja ekonomskih odnosa.

– Trgovinski bilans pokazuje izuzetnu važnost Azerbejdžana za BiH i nadam se da će u budućnosti naša ekonomska saradnja napredovati još više – kazao je Nešić.

Istakao je da će danas u Bakuu biti potpisan i Sporazum o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa.

– I Azerbejdžan i BiH su bile vrlo istaknute u pomoći Turskoj nakon nedavnih razornih zemljotresa i to pokazuje korist saradnje u toj oblasti. Dobrobit te saradnje nije samo bilateralna, ubijeđen sam da može biti od koristi mnogo šire od granica naše dvije zemlje – dodao je Nešić.

On se zahvalio predsjedniku i narodu Azerbejdžana i za vrijednu pomoć tokom pandemije, naglašavajući da BiH nikada neće zaboraviti 40.000 doza vakcina protiv KOVID-19 koje je ova država uputila BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini održano stručno predavanje za distrofičare (foto)

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina danas je u hotelu Drina održalo stručno predavanje...

Polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena 31. godišnjica Druge semberske lake pješadijske brigade VRS (foto, video)

Na današnji dan, 1992. godine, formirana je Druga semberska brigada Vojske Republike Srpske kroz koju je prošlo 4.200...

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...

Potpisivan ugovora izmedju RTRS i rukometnog kampa „Mladen Bojinovic Dugi“

U Multimedijalnoj sali RTV danas je održana konferencija za medije povodom trećeg rukometnog kampa za djecu uzrasta 10-...