NEŠIĆ: Savjet ministara BiH nije poduzeo nijednu mjeru kako bi zaštitio naše proizvođače od nelojalne konkurencije

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić podržava zahtjeve poljoprivrednika i ističe da od samog početka sukoba u Ukrajini traži od Vlade Republike Srpske, ali i lokalnih zajednica, da povećaju izdvajanja za poljoprivredu a smanje nepotrebne kapitalne izdatke.

''Je su li nam važnija nove zgrade, softveri, kancelarijski namještaj i luksuzni automobili, ili da iduće zime imamo šta jesti? Hoćemo li u decembru ponovo gledati u Srbiju i moliti se Bogu da nam pošalju pšenicu, kukuruz i ulje, kao što smo u pandemiji korone molili za stalke, stetoskope i vakcine? '', pitao je Nešić još u martu mjesecu.

Lider DNS-a ističe da se na svim nivoima vlasti, od lokalnih zajednica pa do republičke vlasti, moralo na vrijeme reagovati i korigovati budžete kako bi zimu dočekali spremni i bez nestašiva hrane.

''Savjet ministara BiH nije poduzeo nijednu mjeru kako bi zaštitio naše proizvođače od nelojalne konkurencije. Savjet ministara ponaša se kao zaštitnik uvozničkih lobija, umjesto da štiti domaće poljoprivrednike. Zar je normalno da na pijacama širom BiH, vođe i povrđe iz Albanije i Turske bude jeftinije od našeg? Razlog nisu visoke cijene naših proizvođača, nego intervencija i pomoć države imaju poljoprivrednici u svim državama sem u Republici Srpskoj i BiH'', ističe Nešić.

TESTNA REKLAMA

Zbog inertnosti i nesposobnosti vlasti na svim nivoima, naglašava predsjednik DNS-a, ne samo da neće biti stočnog fonda, nego je pitanje hoćemo li iduće zime imati gdje kupiti brašno, mlijeko i konzumna jaja jer će proizvodnja biti potpuno neisplativa.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ističe da je, nažalost, došlo vrijeme kada se moraju odrediti prioriteti i da prioritet moraju biti osnovne životne namirnice kojih nema bez poljoprivrede.

''Kako su Robne rezerve uništene i ne postoje, moramo desetorostruko više napora uložiti kako bi to nadoknadili i zimu dočekali spremni. Vlast skoro ništa nije učinila da osigura da narednu zimi narod ima šta da jede i čim da se grije. Ako je Semberija nekada hranila veći dio bivše Jugoslavije, garantujem vam, nakon oktobra, učinićemo sve da hrani makar Republiku Srpsku i BiH. Mi nećemo dozvoliti da naši poljoprivrednici koji nas hrane i naš narod odu u ambis. To nije naš put. Naš put je treći put – put na kojem će poljoprivrednik biti poštovan, a njegov trud isplativ. Naš put je put vraćanja stare slave poljoprivredne proizvodnje. Bog nam je dao plodnu zemlju, do nas ej da budemo odgovorni i da taj resurs iskoristimo, umjesto što ga sada uništavaju'', poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...