NEŠIĆ: Okanite se samoubilačkih namjera

Datum:

Share post:

NEŠIĆ: OKANITE SE SAMOUBILČKIH NAMJERA

“Prema Dejtonskom sprazumu BIH čine Republika Srpska i FBiH. Blokiranjem ekonomskih i razvojnih projekata u Republici Srpskoj, uskraćujete svim ljudima i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima pravo na normalan i pristojan život. Podržavam svaki ekonomski projekat bilo gdje u BiH, i ne razumem vaš samoubilački nagon da uništavate sve pred sobom” poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, reagujući na blokiranje odluka od strane SDA.
On podsjeća da je prošli Savjet ministara BiH, na čijem čelu su bili Denis Zvizdić i Mirko Šarović, dao punu podršku izgradnji Jadransko-jonskog gasnog prstena koji je od interesa za FBiH. Tu podršku SDS i PDP ničim nisu uslovili.
“Danas je jasno da su tu podršku morali vezati u paket sa priključnim gasovodom od Šepka do Bijeljine koji danas blokiraju bošnjački političari, kao što blokiraju sve razvojne projekte u Republici Srpskoj za čije finansiranje je zainteresovana Republika Srbija. Blokirali su izgradnju HE Buk Bijela, Paunci i Foča, kao i izgradnju aerodroma u Trebinju. Obećavam im, ili će sve ove projekte odblokirati” kategoričan je Nenad Nešić.
Ovim blokadama, dodaje on, štetu ne trpe samo građani Srpske nego i FBiH.
“Od tih projekata ubrao bi se značajan PDV, a na njihovoj realizaciji sigurno angažovale i firme iz FBiH jer mi smo jedan ekonomski prostor. Uvijek sam spreman sa FBiH da igram pozitivnu utakmicu – ko će više projekata uraditi, i žao mi je što oni traže utakmicu od koje niko nema koristi a to su međusobne ekonomske blokade“, objasnio je Nešić.
Prvi čovjek DNS-a kaže da se nada da će i u FBiH nakon 3.oktobra na scenu doći političari koji su spremni da rade da svi žive bolje i čija politika neće biti ‘da komšiji crkne krava’.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...