„Odluka Centralne izborne komisije (CIK) da zabrani učešće Srpskoj demokratskoj stranci na predstojećim lokalnim izborima predstavlja još jedan u nizu pokušaja bošnjačke političke elite da frustraciju zbog nedavnog glasanja u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici iskaljuje na srpskom narodu. Jasno je da Bošnjaci ne mogu da podnesu jačanje Srba i srpskog naroda, te koriste sve moguće mehanizme da nas oslabe i unište našu demokratiju“ kaže predsjednik DNS Nenad Nešić.

On dodaje da je odluka CIK-a direktan udar na demokratiju i predstavlja opasan presedan koji može imati dalekosežne posljedice.

„Sljedeći korak biće sistematsko oduzimanje svih prava srpskom narodu u BiH. Ovim putem pozivam sve relevantne međunarodne i domaće institucije da reaguju i spriječe dalju eroziju demokratskih principa i prava Srba u BiH“ istakao je Nešić.

On dodaje da je ovo dokaz da srpski narod mora biti jedinstven.

„Očigledno je da moćnici nisu naučili, a Bošnjaci ih nisu naučili, da je srpski narod najjači kad misle da će ga slomiti. Tada zbija redove i pobjeđuje. Borba za očuvanje naših prava i sloboda ne smije stati, jer je to borba za budućnost svih nas“ zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име