NEŠIĆ: Istražni organi Srpske da preispitaju sijanje mržnje prema Srpskoj od strane Ramiza Salkića

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS Nenad Nešić poziva istražne organe Republike Srpske da procesuiraju sijanje netrpeljivosti i mržnje prema Republici Srpskoj, te njeno omalovažavanje i etiketiranje kao 'aparthejda' od strane potpredsjednika Srpske Ramiza Salkića.

''Salkić posije mržnju i unese zlu krv, uzme visoku platu i onda ode svojoj kući u Tuzlu. NJegovi sunarodnici u Srpskoj, zbog razdora koji on unosi, prestanu sa komšijama Srbima piti kafu, dok njegovi sunarodnici u Federaciji na krilima njegove nacionalne i vjerske mržnje uništavaju pravoslavna groblja i skrnave naše svetinje. NJegovo raspirivanje nacionalne mržnje najviše se lomi preko leđa Srba povratnika u Federaciju, a onda i Bošnjaka koji žive u Republici Srpskoj'', smatra predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Kada Salkić, kaže on, pomene riječ 'aparthejd' treba prvo da izvadi brvno iz oka svog i pogleda u FBiH.

''Od 475.000 predratnih Srba u FBiH po popisu iz 2013.godine živi svega 56.000 ili 2,5 odsto. S druge strane, u Republici Srpskoj živi 172.000 Bošnjaka od nekadašnjih 441.000. Gdje je onda aparthejd? Mi smo ponosni i to pokazuje zrelost Republike Srpske, da bošnjačka djeca u Srpskoj mogu da se obrazuju po nastavnim planovima i programima iz FBiH. Istovremeno smo tužni da od 10 kantona, samo u Kantonu 10 srpska djeca imaju maternji jezik. I ko koga onda diskriminiše?'', podsjeća Nešić.

TESTNA REKLAMA

Da u Srpskoj postoji diskriminacija, kaže on, sigurno je da se u nju ne bi vratio impozantan broj Bošnjaka.

''Neki dan sam prošao kroz Konjević polje i naišao na veliki skup Bošnjaka sa velikim brojem ratnih zastava koje je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Da li ste nekada naišli na srppski skup u FBiH sa trobojkom i grbom Nemanjića? '', zapitao je Nešić.

On podsjeća da Salkić pred svaku izbornu kampanju kao svoju politiku afirmiše satanizaciju Republike Srpske i sijanje mržnje, kao što to radi i ovaj put u pismi Kristijanu Šmitu.
''Pozvao bih sve Bošnjake u Republici Srpskoj da sebi postave samo jedno pitanje – koji je to investitor kojeg je Salkić doveo u njihovo mjesto da zaposli Bošnjake povratnike, kome je pomogao i ko je od njih imao koristi od njegovog političarenja? Od pisama i mržnje se ne živi. Zbog političara poput Salkića danas su u cijeloj BiH ugroženi svi jer nemaju posla, zdravstveni sistem je loš, a investitori bježe zbog nezdrave klime i stalnih tenzija. Zbog budućnosti i bošnjačke i hrvatske i srpske djece, političari poput Salkića od oktobra treba da postanu dio prošlosti'', poručio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće. Kasnije popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Tokom noći na zapadu oblačno uz...