NEŠIĆ, DNS: Treći put je očuvanje prirodnih resursa RS

Datum:

Share post:

“Sada je jasno zašto su DNS i Prijedor bili trn u oku režimu. Bili smo snažna prepreka da se jednog od poslednjih privrednih resursa Srpske – Rudnika željezne rude ‘LJubija’ dokopa Evgenij Zotov. Učinili su sve da se dokopaju vlasti u Prijedoru, da zaobiđu Narodnu skupštinu Republike Srpske, kako bi blago i resurs Srpske predali svom ortaku Evgeniju Zotovu. Pozivamo akcionare da na vanrednoj Skupštini akcionara spriječe otimanje naših prirodnih resursa“, ovo je poručio predsjednik DNS Nenad Nešić povodom odluke da se izvrši dokapitalizacija RŽR ‘LJubija’ i da akcije kupi kompanija za koju je lobirao Evgenij Zotov.

Ako misle da će DNS ćutati i da Zotov sada može krčmiti imovinu Srpske, varaju se.

“Tu su Nenad Nešić i DNS i borićemo se jednako žestoko kao što se DNS borio i ranije i zaustavio režim u lošem naumu. Naš cilj je da se ruda kopa, da ljudi rade i zapošljavaju se, a ne da rudnik završi u rukama nekredibilnih kompanija i završi kao slučaj ‘Birča’ i Litvanaca“, ističe Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da je dokapitalizacija i predaja državne firme unaprijed dogovorenoj firmi netransparentan i spekulativan posao.

TESTNA REKLAMA

“Nešto što se samo jednom može prodati, prodaje se bez konkurencije i mogućnosti postizanja najbolje cijene. I sve se to daje preduzeću bez ozbiljnih referenci. Kažite vi meni da li je normalno da za 50 miliona KM prodajemo zlatni resurs koji je prošle godine imao dobit od 17 miliona KM?“, naveo je Nenad Nešić.
On je pozvao Vladu Republike Srpske da odustane od ovog lošeg i štetnog nauma, jer preci nam nisu ostavili imovinu da je krčmimo nego da je umnožavamo.

“Taj put kojim vi idete loš je za našu budućnost i vodi u provaliju. Nemate pravo da zbog ličnih interesa uništavate i Prijedor i cijelu Republiku Srpsku“, dodao je Nešić i najavio odlučnu borbu za spas ‘LJubije’, Prijedora i Srpske:

“Mi nećemo vašim putem, mi biramo treći put – put očuvanja i razvoja prirodnih resursa Republike Srpske. Mi želimo da svojoj djeci imamo šta ostaviti i obećavam vam da ćemo im ‘LJubiju’ sačuvati i ostaviti.“   

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

POČINJE SUĐENJE Ejupu Ganiću i ostalim optuženim za zločine u Dobrovoljačkoj

Statusna konferencija pred početak suđenja Ejupu Ganiću i još devetorici nekadašnjih vojnih i policijskih funkcionera za zločine u...

Uspješan vikend za bijeljinski “Atletik“ – 21 medalja na tri takmičenja (foto)

Najmlađi članovi AK "Atletik" iz Bijeljine, juče su učestvovali na 7. Atletskoj uličnoj trci u Ugljeviku, gdje su...

BIJELJINA: “Podrinje“ iz Janje deklasiralo Omarsku – Het trik Ristića

Podrinje predvođeno novim trenerom Ilijom Simićem sjajnom igrom deklasiralo Omarsku sa 5:1 u utakmici drugog kola Prve lige Republike Srpske. Pred...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina OBEZBIJEDILA MEDALJU na Evropskom prvenstvu u Turskoj (foto)

Takmičarka bokserskog kluba Radnik, Dunja Vukšic, pobjedom protiv takmičarke iz Irske osigurala je medalju na Evropskom prvenstvu u...