NEŠIĆ, (DNS): Poštujem odluku Glavaša, razočaran je u svoj izborni rezultat (foto)

Datum:

Share post:

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, rekao je da poštuje odluku Aleksandra Glavaša koji je ranije danas saopštio da će podnijeti ostavke na sve političke pozicije u ovoj stranci.

Čini se da ova odluka njegovog stranačkog kolege nije izneneđanje za Nešića, jer ga je, kako kaže, Glavaš nakon izbora upoznao sa tim da je razočaran svojim izbornim rezultatom.

GLAVAŠ NAPUŠTA DNS i politiku “Okrećem se angažmanu u struci i privatnom sektoru“ (foto)

„Mene je gospodin Glavaš upoznao da je razočaran sa svojim izbornim rezultatom i da se više najvjerovatnije neće baviti politikom, da se okreće struci i svom privatnom poslu. Smatrao sam da izborni neuspjeh ne znači kraj, da treba dalje nastaviti, on je mlad čovjek, budućnost je pred njim. Međutim, svaki čovjek ima pravo na odluku i ovo je odluka gospodina Glavaša i ja je potpuno poštujem“, rekao je Nešić za ATV.

Poslanici DNS na prijemu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika

Aleksandar Glavaš saopštio je ranije danas da će podnijeti ostavku na sve pozicije u DNS-u kao i članstvu, te da u budućem periodu neće biti politički angažovan i okrenuće se angažmanu u struci i privatnom sektoru.

On je bio narodni poslanik DNS-a u prethodnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske, te je istakao da je odbio „bijeli hljeb“, odnosno šestomjesečnu novčanu naknadu koji mu sleduje nakon poslaničkog angažmana.

„Moram da istaknem da sam odbio ‘bijeli hljeb’ jer smatram da je to nemoralno i neprikladno za bilo koju radno sposobnu osobu u vrijeme nekontrolisane inflacije i teškog položaja velikog broja građana Republike Srpske ne osuđujući poslanike čije materijalno stanje opravdava ovaj vid obeštećenja“, saopštio je Glavaš.

Glavaš je bio kandidat DNS-a za Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici 3B. Osvojio je 8.333 glasa, što nije bilo dovoljno da postane poslanik ovog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U nedjelju Radnik dočekuje Leotar, navijačka grupa slavi 24. rođendan (foto)

Saopštenje za javnost FK ’’Radnik’’ prenosimo u cjelosti: Nedjelja u 17.00č Radnik dočekuje Leotar, navijačka grupa slavi 24. rođendan Naš...

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...