NEŠIĆ, DNS: “Dobro si se sjetio“ da pokreneš inicijativu za smjenu Bisere Turković

Datum:

Share post:

Povodom najave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će pokrenuti inicijativu za smjenu ministarke inostranih poslova Bisere Turković, predsjednik DNS-a Nenad Nešić kratko je poručio:“Dobro se sjetio“.

Nešić podsjeća da već dvije i po godine poziva SNSD da se pokrene inicijativa za smjenu Turkovićeve i to od momenta kada se obrušila na donaciju vakcina koje je Srbija poklonila BiH.

“Ona se ponašala onako kako su joj Dodik i SNSD dozvoljavali, a dozvoljavali su joj da: rukovodstvo Srpske poredi sa nacistima, da se obrušava na Srbiju i Rusiju, da iznosi stavove koji nisu stavovi Predsjedništva BiH, da se ponaša kao šef države i uzurpira nadležnosti Predsjedništva BiH, da šalje instrukcije našim ambasadama iza kojih ne stoji Predsjedništvo BiH, da ljaga i satanizuje Republiku Srpsku u međunarodnim institucijama i na raznim forumima“, navodi Nešić.

Prvi čovjek DNS-a podvlači da se Turkovićeva ponašala kao ambasador svoje partije, a ne ministar koji treba da predstavlja cijelu zemlju i iznosi usaglašene stavove. Njenoj bahatosti, kaže, nema kraja.

TESTNA REKLAMA

“Punih osam mjeseci tražim odgovor na poslaničko pitanje o troškovima njenih putovanja. Sada smo iz revizorskog izvještaja vidjeli zašto ih krije i kako je zloupotrijebila biznis karticu probivši limit. Ovo je prvi put u istoriji PS BiH da jedan ministar odbija da odgovori na poslaničko pitanje. Očito je šta krije i čega se plaši“, ističe Nešić.

On dodaje da se nada da SNSD “nije nadošao pred izbore“ i da će obezbijediti i podršku svojih strateških partnera iz HDZ-a za smjenu Turkovićeve.

“Drago mi je da su se makar nakon dvije i po godine sjetili da urade ono što od njih tražim toliko dugo“, konstatuje Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...