NEŠIĆ, DNS: „Da li vas je bar malo sramota“

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, nazvao je besramnim ponašanje delegata u Domu naroda koji koriste poslovničke trikove da spriječe ukidanje akciza na gorivo.

“Od kraja marta do danas poslanici i delegati SNSD-a koriste razne trikove da bi opstruisali ukidanje akciza, kao i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice. Možda gospođi Dušanki Majkić, koja prima i visoku platu i penziju, ništa ne znači dodatnih 18 KM za rezervoar goriva, ali ogroman broj građana na pumpama sipa gorivo za 20 KM“, kaže Nešić.

On podsjeća da su SNSD i SDA u restoranu ‘Barka’ 2014.godine, dok su pojeli ribu, dogovorili povećanje akciza.

“Sada pola godine nisu u stanju da se dogovore da pomognu građanima, privredi i poljoprivredi, ali su se za pola sata dogovorili da sebi povećaju plate za 600 KM. Sramota! Odgovorna vlast bi akcize ukinula još prije proljetne sjetve. Zahvaljujući njihovom ponašanju, danas su čak i pasulj i boranija luksuz za mnoge jer im cijena na pijacama dostiže i 10 KM za kilogram“, navodi predsjednik DNS-a.

TESTNA REKLAMA

Nešić ističe da će se u ovoj godini, zbog inflacije, u budžete sliti oko milijardu i po KM viška prihoda.
“Zar nije bilo normalno da se država onda odrekne prihoda od akciza, jer bi smanjenje cijena goriva uticali i na manje cijene roba i usluga!? Umjesto da sistemskim mjerama pomognu građanima, oni otimaju od naroda da bi sa stola bacili mrvice u vidu novčanice od 100 KM i rekli – pomogli smo vam. Kakva je to pomoć ako su vam prethodno uzeli 500 KM na poskupljenjima?“, pita on.

Lider DNS-a obećava da će orva dva zakona koja će stupiti na snagu nakon oktobra biti upravo ukidanje akciza i PDV-a na osnovne životne namirnice.

“Ispratićemo ovu nenarodnu vlast koja grabi samo sebi i narodu vratiti ono što mu pripada!“, poručio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Umjesto 300 novih, ugašeno 70 parking – mjesta u užem centru grada

Bijeljina se, kao i većina gradova u regionu, već godinama suočava s nedostatkom parking – mjesta u užem...

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...