NEŠIĆ, DNS: „Da li vas je bar malo sramota“

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, nazvao je besramnim ponašanje delegata u Domu naroda koji koriste poslovničke trikove da spriječe ukidanje akciza na gorivo.

“Od kraja marta do danas poslanici i delegati SNSD-a koriste razne trikove da bi opstruisali ukidanje akciza, kao i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice. Možda gospođi Dušanki Majkić, koja prima i visoku platu i penziju, ništa ne znači dodatnih 18 KM za rezervoar goriva, ali ogroman broj građana na pumpama sipa gorivo za 20 KM“, kaže Nešić.

On podsjeća da su SNSD i SDA u restoranu ‘Barka’ 2014.godine, dok su pojeli ribu, dogovorili povećanje akciza.

“Sada pola godine nisu u stanju da se dogovore da pomognu građanima, privredi i poljoprivredi, ali su se za pola sata dogovorili da sebi povećaju plate za 600 KM. Sramota! Odgovorna vlast bi akcize ukinula još prije proljetne sjetve. Zahvaljujući njihovom ponašanju, danas su čak i pasulj i boranija luksuz za mnoge jer im cijena na pijacama dostiže i 10 KM za kilogram“, navodi predsjednik DNS-a.

Nešić ističe da će se u ovoj godini, zbog inflacije, u budžete sliti oko milijardu i po KM viška prihoda.
“Zar nije bilo normalno da se država onda odrekne prihoda od akciza, jer bi smanjenje cijena goriva uticali i na manje cijene roba i usluga!? Umjesto da sistemskim mjerama pomognu građanima, oni otimaju od naroda da bi sa stola bacili mrvice u vidu novčanice od 100 KM i rekli – pomogli smo vam. Kakva je to pomoć ako su vam prethodno uzeli 500 KM na poskupljenjima?“, pita on.

Lider DNS-a obećava da će orva dva zakona koja će stupiti na snagu nakon oktobra biti upravo ukidanje akciza i PDV-a na osnovne životne namirnice.

“Ispratićemo ovu nenarodnu vlast koja grabi samo sebi i narodu vratiti ono što mu pripada!“, poručio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOMUNALAC BIJELJINA: Akcija besplatnog odvoza kabastog otpada traje do 30. aprila

S obzirom na to da je "Apri - mjesec čistoće" na izmaku, a da je akcija besplatnog odvoza...

Uskoro sjednica Vijeća naroda Srpske: Bošnjaci potežu veto na čak 3 zakona

Akti koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na posljednjoj sjednici, između ostalog i Izborni zakon Republike Srpske,...

GOVEDARICA: Nađeno rješenje – radnicima SDS biće isplaćene plate

Nađeno rješenje: Radnicima SDS-a biće isplaćene plate Šef Kluba poslanika SDS-a održao je jutros sastanke sa predstavnicima Vlade Republike...

„Trofej Bijeljina 2024“ 11. maja u Bijeljini (foto)

Za nešto manje od dvadeset dana, tačnije u subotu 11 maja u Bijeljini, u organizaciji karate kluba "UNSU"...