Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić ponovio je da bezbjednosne agencije u BiH ne raspolažu podacima da bilo gdje u BiH, pa ni u Republici Srpskoj, postoje kampovi u kojima su navodno obučavana lica iz Moldavije.

Kamp nije igla da se može sakriti. Da tako nešto zaista postoji, valjda bi nas Moldavija obavijestila, zatražila informacije, upozorila ili uputila protestnu notu. Nikada ni slova od njih nismo zvanično dobili.

Takav problem kada postoji, bilo gdje u civilizovanom svijetu, on se rješava međudržavnom policijskom saradnjom, a ne fabrikovanim medijskim naslovima koji služe isključivo za unutrašnje političke obračune u Moldaviji – rekao je Nešić, komentarišući jučerašnje saopštenje Američke ambasade u BiH.

On je istakao da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj su prisutne međunarodne snage, uključujući EUFOR i NATO, koje su tu da zajedno sa domaćim snagama garantuju bezbjednost i stabilnost.

– Zar ne bi oni, kao jedan od prvih i najvažnijih aktera u bezbjednosnom sistemu BiH, prije svih vidjeli i alarmirali javnost da se tako nešto dešava? – upitao je Nešić.

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva, Nešić je ponovo pozvao policijske i obavještajne strukturama iz Moldavije, ali i cijelog svijeta, da dostave BiH dokaze o tome što se tvrdi.

– Republika Srpska je uvijek poštovala suverenitet drugih država i nikada se nismo uplitali u njihove unutrašnje odnose. Jako je nekorektno da sada drugi nas uvlače u svoje unutrašnje političke obračune jer ova zemlja je pretrpjela mnogo teških stvari i ima dovoljno svojih problema da nam ne trebaju tuđi – kaže Nešić.

Posebno je napomenuo da se Bosna i Hercegovina namjerno stavlja u ovaj kontekst jer je jedna od rijetkih zemalja u regionu koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, prenosi Bosnainfo.

– Zbog toga je određenim centrima pogodna za plasiranje ovakvih konstrukcija – dodao je Nešić. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име