Nepregledna kolona ljudi na sahrani Slaviše Krunića

Datum:

Share post:

Jecaji, suze i tuga ispunili su lokalno groblje Glamočani u istoimenom mjestu nadomak Banjaluke na kojem je sahranjen ubijeni Banjalučanin Slaviša Krunić. Kovčeg sa tijelom bio je na zaprezi prepunoj vijenaca i cvijeća koju su vukla dva crna konja.  Sahrani je prisustvovao veliki broj građana Banjaluke i okolnih mjesta. Kovčeg je pratila nepregledna kolona ljudi, kao i pripadnici Krunićevog Sektor sekjuritija.

Opelo za pokoj duše Slaviše Krunića držalo je osam sveštenika. Sveštenik Miodrag rekao da se uz molitvu opraštamo od Slaviše i to u sedmici kada je Isus Hrist stradao.

– Mi se imamo čemu nadati, a to je carstvo nebesko. Razumnom čovjeku je dosta da podigne pogled i vidi sve ove ljude da zna od kakvog se čovjeka opraštamo. Mnoge je ljude zadužio bio je dio crkve i zato smo se danas svi sabrali – rekao je sveštenik Miodrag zahvalivši se u ime porodice svima koji su došli.

U opraštajnim govorima koji su pročitani podsjetilo se da je Slaviša rođen u Banjaluci gradu koji je volio. Slaviša je imao osjećaj za male ljude i sela. Imao je veliko srce. 

TESTNA REKLAMA

– Slavišu ćemo pamtiti kao čovjeka sa puno vjere u čovjeka. Svima nam je napravio stazu da idemo samo naprijed. Djela Slaviše Krunića nikada nećemo zaboraviti – riječi su kojim su se građani opraštali od Krunića.

U ime, kako su rekli, “plemena Krunića” pročitan je emotivni govor u kojem je, između ostalog, navedeno da Slaviša na molbu nikada nije rekao ne.

– Dragi naš Slaviša bio si humanitarac i biznismen koji je na sebi nosio hiljade radnika. Ostavio si pečat i prazninu, ostavio si poruku da se borimo. Neki su ti iščupali srce i dušu, ali oni nikada ne mogu biti poput tebe. Rođen si na vaskršnje praznike i otišao si na vaskršnji praznik – riječi su koje su parale jecaje.

U ponedjeljak 29. aprila Kruniću bi bio 48. rođendan. Iza njega je ostala supruga i četvoro djece, od koje je troje maloljetno.

Podsjetimo, u Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijene tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja. Ubijeni su Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...