NENAD NEŠIĆ U BIJELJINI: DNS je jedinstven – “DRPOS“ nam je ukrao mandate (foto,video)

Datum:

Share post:

Vršilac dužnosti predsjednika DNS na nivou RS Nenad Nešić, posjetio je u ponedjeljak, 13. januara 2020. godine prostorije Gradskog odbora DNS u Bijeljini gdje je iskoristio priliku da sa stranačkim kolegama popriča o radu stranke i planovima za budućnost.

Za portal „Dešavanja u Bijeljini“ istakao je da ga je iznenadila i zatekla ostavka Marka Pavića na mjesto predsjednika DNS.

Nisam očekivao Pavićevu ostavku
„Nisam očekivao da će gospodin Pavić podnijeti ostavku. Na neki način, ne samo što me je zateklo, nego na neki način i pogodilo. U više navrata sam izjavio da gospodina Pavića posmatram kao drugog oca, jer mi je dosta pomogao u političkoj karijeri i na neki način dao priliku da budem ovo što sam danas. Očekujem da će, nakon svega što se desilo u proteklom periodu, DNS doživjeti preporod, konsolidaciju snaga i da ćemo ući spremni u lokalne izbore 2020. godine“, rekao je Nešić.

TESTNA REKLAMA

Nešić smatra da će DNS na sljedećim izborima potvrditi da su iz svih podjela i svih razdora izašli jači, čvršći i jedinstveniji i da će ostvariti dobar izborni rezultat. On ističe da su ambicije određenog broja pojedinaca dovele do raskola i cijepanja DNS-a.

’’DRPOS’’ nam je ukrao mandate
„Ako govorimo o raskolu koji se desio kada je nastao DEMOS ili popularnije rečeno „DRPOS“, imamo lične ambicije određenog broja pojedinaca. „DRPOS“ ih zovemo iz razloga što su to ljudi koji su nama ukrali mandate. Naime, DEMOS nije učestvovao na izborima 2018. godine, nego su to mandati osvojeni na listi DNS. Kao što se može vidjeti, obično članstvo je ostalo u DNS, a u DEMOS je otišao određen broj funkcionera koji su bili ucijenjeni pozicijama na kojima su se nalazili i bilo je ili pređite u DEMOS ili ćete izgubiti poziciju na kojoj se trenutno nalazite. Ja mislim da nijedan posao koji se radi pod ucjenama, ne može se raditi valjano, a pogotovo ne posao gdje krajnji sud donosi narod“, objasnio je Nešić za „Dešavanja u Bijeljini“.

Predsjedništvo DNS-a, kako kaže, je ostalo u punom sastavu, znači niko nije napustio stranku osim što su predsjednik i zamjenik predsjednika podnijeli ostavku. Za portal „Dešavanja u Bijeljini“, Nešić je potvrdio da će Rodić 25. januara biti izabran za predsjednika GO Prijedor. Pored toga, istakao da je DNS republička stranka i da je i pored toga što je ostala bez jedne trećine mandata, sigurno jaka.

„Od dvanaest, u DNS-u je ostalo osam mandata. Ako govorimo na nivou BiH, možemo reći da je sto posto mandata ostalo u DNS i u svakom slučaju, DNS ni u jednom slučaju nije u podređenom položaju u odnosu na DEMOS. Možda se to tako predstavlja narodu, ali evo, i zadnja istraživanja koja su rađena, između ostalog i na prostoru Bijeljine, gdje je možda taj DEMOS i najjači – pokazuju da je DNS ispred DEMOS-a. DEMOS je prije neki dan slavio godinu dana svoga postajanja, a DNS ove godine slavi 20 godina postojanja. Mi smo, znači, u najboljoj mogućoj snazi – imamo kontinuitet naših prethodnika i DNS će na tome dalje zasnivati svoju politiku“, rekao je Nešić.

Izbor Božovića – pobjeda razuma
Izbor Mlađena Božovića za ministra u Savjetu ministara Nešić naziva pobjedom razuma.

„Na neki način pobijedio je razum. Predložili smo čovjeka koji dolazi iz Istočnog Sarajeva, a ne čovjeka koji ne znamo ni ko je ni odakle je, ni koje je vjere ni koje nacionalnosti. On se izjašnjava kao Italijan, a ja znam da je 2014. godine pred opšte izbore, taj čovjek glasio za jednog od kandidata za člana Predsjedništva ispred reda srpskog naroda“, izričit je Nešić.

Bespotrebno komplikovanje izbora Božovića u Savjet ministara smatra neraščišćenim računima unutar SDA.

„Naši koalicioni partneri i sve stranke koje učestvuju u novom savjetu ministara su izjavili da je prihvatljiv svaki kandidat koji prođe bezbjedonosne provjere i provjere CIK-a. Gospodin Božović je prošao i bezbjedonosne provjere koje je radila SIPA i provjere CIK-a i prema aktu koji smo dobili on ispunjava uslove da bude ministar u Savjetu ministara. Pored toga, Božović ima sve i ljudske i profesionalne osobine da može biti ministar. Pitanje je da li neko pokušava izvući neku sitnu korist i profitirati zato što Božović nije izabran u paketu sa svim ostalim ministrima i na taj način pokušava da izvuče neku korist na nivou RS ili nivou BiH. Želim da napomenem da se glasalo u paketu za sve ministre u Savjetu ministara, a da je Božović jedini izuzetak i da se za njega glasalo pojedinačno iz razloga što je provjera kasnila jedan dan. Naime, mi smo u 12 .00 časova imali Parlament BiH, a u 11.30 časova je stigla provjera iz SIPE da gospodin Božović ispunjava uslove da bude ministar u Savjetu ministara“, naveo je za portal Dešavanja u Bijeljini Nenad Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

POČINJE SUĐENJE Ejupu Ganiću i ostalim optuženim za zločine u Dobrovoljačkoj

Statusna konferencija pred početak suđenja Ejupu Ganiću i još devetorici nekadašnjih vojnih i policijskih funkcionera za zločine u...

Uspješan vikend za bijeljinski “Atletik“ – 21 medalja na tri takmičenja (foto)

Najmlađi članovi AK "Atletik" iz Bijeljine, juče su učestvovali na 7. Atletskoj uličnoj trci u Ugljeviku, gdje su...

BIJELJINA: “Podrinje“ iz Janje deklasiralo Omarsku – Het trik Ristića

Podrinje predvođeno novim trenerom Ilijom Simićem sjajnom igrom deklasiralo Omarsku sa 5:1 u utakmici drugog kola Prve lige Republike Srpske. Pred...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina OBEZBIJEDILA MEDALJU na Evropskom prvenstvu u Turskoj (foto)

Takmičarka bokserskog kluba Radnik, Dunja Vukšic, pobjedom protiv takmičarke iz Irske osigurala je medalju na Evropskom prvenstvu u...