NEMANJA LOPANDIĆ (1932-2014) – značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi

Datum:

Share post:

NEMANJA LOPANDIĆ     1932-2014.

Nemanja Lopandić je  vrlo značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi, kao fudbaler ali i kao rukovodilac i organizator rada.

Kao i svi vršnjaci, Nemanja je igrao fudbal prvo na livadama i merajama a potom i na igralištima koja su postojala u selu Dvorovi.

Međutim ipak se odlučio za školovanje pa je igranje fudbala prekinuo vrlo mlad ali nikada nije prekidao vezu sa sportom i svojim drugarima.

Kao organizovan i napredan omladinac uključio se u rad Fudbalskog kluba i najčešće bio član Uprave kluba sa konkretnim zaduženjima a po potrebi i predsjednik, potpredsjednik ili sekretar kluba.

Sve zadatke je rješavao sa lakoćom i obezbeđivao potrebna materijalna sredstva za rad kluba. Pošto je u kasnijem periodu dvadesetog vijeka bio direktor Osnovne organizacije kooperanata u Dvorovima, uvijek je sve resurse stavljao u funkciju kluba.

Svo vrjeme postojanja zemljoradničke zadruge a kasnije OOK-a, klub je imao otvoren račun u blagajni gdje su se putem štedne knjižice deponovala dobijena materijalna sredstva koja su kasnije trošena za rad kluba. Nerjetko, tih sredstava nije bilo dovoljno, a onda Nemanja kao direktor odobrava pozajmice i da bi klub nastavio nesmetan rad.

Svojim autoritetom, skupa sa ostalim saradnicima ubjeđivao je zemljoradnike da prilikom prodaje pšenice u zadružni magacin, dio ostave za fudbalski klub, čime su se skupljala značajna novčana sredstva.

To su samo neke od pozitivnih i značajnih radnji koje je Nemanja Lopandić, miran i tih čovjek sa razvijenom društvenom odgovornošću, činio za Fudbalski klub. Pored toga, on je bio i aktivista u selu i u Mjesnoj zajednici prilikom organizacija svih radnih akcija, popravki i izgradnje nove infrastrukture u selu, organizaciji emisija „Znanje imanje“ kao i robno novčanih tombola na stadionu.

Za sve opisano i stvaranje istorije FK “Proleter“ Dvorovi, Nemanja Lopandić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE  PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS pretežno sunčano uz umjerenu oblačnost

Noćas oblačno sa padavinama, tokom jutra postepen prestanak padavina i razvedravanje od zapada i sjevera. U nastavku dana...

PRVENSTVO RS U KROSU: Atletičari AK “Atletik” iz Bijeljine pokazali dobru formu

Juče je u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo RS u kros trčanju. Na...

LOPARE: Donatorsko veče za izgradnju puta do manastira Rožanj (foto,video)

U Loparama je održano donatorsko veče za asfaltiranje puta do manastira Svetog Proroka Jeremije u Rožnju. "Manastiru moj", pjesma...

NIKOLA DRLJIĆ (OK “Radnik”) NAJBOLJI je bijeljinski sportista za 2023. godinu (foto)

Nikola Drljić (OK "Radnik") najbolji je bijeljinski sportista za 2023. godinu Nikola Drljić (OK "Radnik") najbolji je bijeljinski sportista...