NEMANJA LOPANDIĆ (1932-2014) – značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi

Datum:

Share post:

NEMANJA LOPANDIĆ     1932-2014.

Nemanja Lopandić je  vrlo značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi, kao fudbaler ali i kao rukovodilac i organizator rada.

Kao i svi vršnjaci, Nemanja je igrao fudbal prvo na livadama i merajama a potom i na igralištima koja su postojala u selu Dvorovi.

Međutim ipak se odlučio za školovanje pa je igranje fudbala prekinuo vrlo mlad ali nikada nije prekidao vezu sa sportom i svojim drugarima.

Kao organizovan i napredan omladinac uključio se u rad Fudbalskog kluba i najčešće bio član Uprave kluba sa konkretnim zaduženjima a po potrebi i predsjednik, potpredsjednik ili sekretar kluba.

Sve zadatke je rješavao sa lakoćom i obezbeđivao potrebna materijalna sredstva za rad kluba. Pošto je u kasnijem periodu dvadesetog vijeka bio direktor Osnovne organizacije kooperanata u Dvorovima, uvijek je sve resurse stavljao u funkciju kluba.

Svo vrjeme postojanja zemljoradničke zadruge a kasnije OOK-a, klub je imao otvoren račun u blagajni gdje su se putem štedne knjižice deponovala dobijena materijalna sredstva koja su kasnije trošena za rad kluba. Nerjetko, tih sredstava nije bilo dovoljno, a onda Nemanja kao direktor odobrava pozajmice i da bi klub nastavio nesmetan rad.

Svojim autoritetom, skupa sa ostalim saradnicima ubjeđivao je zemljoradnike da prilikom prodaje pšenice u zadružni magacin, dio ostave za fudbalski klub, čime su se skupljala značajna novčana sredstva.

To su samo neke od pozitivnih i značajnih radnji koje je Nemanja Lopandić, miran i tih čovjek sa razvijenom društvenom odgovornošću, činio za Fudbalski klub. Pored toga, on je bio i aktivista u selu i u Mjesnoj zajednici prilikom organizacija svih radnih akcija, popravki i izgradnje nove infrastrukture u selu, organizaciji emisija „Znanje imanje“ kao i robno novčanih tombola na stadionu.

Za sve opisano i stvaranje istorije FK “Proleter“ Dvorovi, Nemanja Lopandić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE  PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...