NEMANJA LOPANDIĆ (1932-2014) – značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi

Datum:

Share post:

NEMANJA LOPANDIĆ     1932-2014.

Nemanja Lopandić je  vrlo značajna ličnost u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi, kao fudbaler ali i kao rukovodilac i organizator rada.

Kao i svi vršnjaci, Nemanja je igrao fudbal prvo na livadama i merajama a potom i na igralištima koja su postojala u selu Dvorovi.

Međutim ipak se odlučio za školovanje pa je igranje fudbala prekinuo vrlo mlad ali nikada nije prekidao vezu sa sportom i svojim drugarima.

Kao organizovan i napredan omladinac uključio se u rad Fudbalskog kluba i najčešće bio član Uprave kluba sa konkretnim zaduženjima a po potrebi i predsjednik, potpredsjednik ili sekretar kluba.

Sve zadatke je rješavao sa lakoćom i obezbeđivao potrebna materijalna sredstva za rad kluba. Pošto je u kasnijem periodu dvadesetog vijeka bio direktor Osnovne organizacije kooperanata u Dvorovima, uvijek je sve resurse stavljao u funkciju kluba.

Svo vrjeme postojanja zemljoradničke zadruge a kasnije OOK-a, klub je imao otvoren račun u blagajni gdje su se putem štedne knjižice deponovala dobijena materijalna sredstva koja su kasnije trošena za rad kluba. Nerjetko, tih sredstava nije bilo dovoljno, a onda Nemanja kao direktor odobrava pozajmice i da bi klub nastavio nesmetan rad.

Svojim autoritetom, skupa sa ostalim saradnicima ubjeđivao je zemljoradnike da prilikom prodaje pšenice u zadružni magacin, dio ostave za fudbalski klub, čime su se skupljala značajna novčana sredstva.

To su samo neke od pozitivnih i značajnih radnji koje je Nemanja Lopandić, miran i tih čovjek sa razvijenom društvenom odgovornošću, činio za Fudbalski klub. Pored toga, on je bio i aktivista u selu i u Mjesnoj zajednici prilikom organizacija svih radnih akcija, popravki i izgradnje nove infrastrukture u selu, organizaciji emisija „Znanje imanje“ kao i robno novčanih tombola na stadionu.

Za sve opisano i stvaranje istorije FK “Proleter“ Dvorovi, Nemanja Lopandić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE  PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...