NEMANJA GAVRIĆ: Volim da baziram život na sitnicama

Datum:

Share post:

Nemanja Gavrić po struci profesor razredne nastave,kaže da je izbor zanimanja nekako došao sam po sebi, s obzirom da su mu roditelji prosvetni radnici. Napominje da nisu oni bili ti koji su to odredili, nego se uz njih rodila ljubav prema tom pozivu.
 
"Jednim od najvećih uspjehau svom dosadašnjem životu je taj što sam izdao prvu knjigu naziva “Dvoličnost besmisla” koja je nastajala punih deset godina mog života i koja obuhvata, uglavnom, period srednje škole i fakulteta. Knjiga je drugačija od svega što može danas da se pročita i kao takva jako brzo je našla svoje mjesto među čitaocima. Na prvu ljude privlači izgled korica i sam naziv "Dvoličnost besmisla," a kada kupe knjigu shvate da sve ono što vide na koricama zapravo mogu pročitati između istih“, rekao je Gavrić za portal Dešavanja u Bijeljini, koji je prošle godine izdao i svoju drugu knjigu pod nazivom „Nešto više i polako“.

Kako nam je ispričao, ono što je interesantno jeste da, kada počeo da piše prvu knjigu, nije ni znao da je to knjiga, a drugu je imao u glavi čim je završio sa pisanjem prve.

„Ona je na neki način nastavak prethodne knjige, posljednja priča u prvoj knjizi "Dvoličnost besmisla" je prva priča u drugoj knjizi i sam naziv iste "Nešto više i polako". Knjiga je po formi mini ljubavni roman, odnosno roman lika. Svrstao sam mladi ljubavni par u današnjem vremenu sa svim njihovima lijepim životnim pričama, a isto tako i nedaćama koje su prisutne oko nas“, objasnio je Nemanja.

Vješto uklapa dvije ljubavi i umjetnosti – muziku i književnost
Ovaj mladi pisac od malih nogu je pokazao interesovanje i za muziku. Godinama piše i vješto uklapa dvijeumjetnosti – muziku i književnost u svoj izraz koji je već prepoznatljiv. Kroz muziku dodiruje riječ u najdubljem značenju, a kroz pisanje slijedi sklad tonova koje pabirči unutar bića.

TESTNA REKLAMA

"Muzika je nešto što se veže uz mene od najranijih godina mog života. Kao mali sam svirao harmoniku nekoliko godina, jer je to bilo nekako prirodno s obzirom da moj otac takođe svira harmoniku. Međutim, u pubertetskim godinama sam počeo slušati malo drugačiju vrstu muzike i gitara je bila logičan izbor za to. Već dugo radim i na polju autorske muzike, pišem tekstove za pjesme i komponujem muziku. Što se tiče inspiracije, ne postoji nešto što je pokreće. Ja volim da baziram život na sitnicama, da gradim odnose na tim sitnicama tako da u njima pronalazim inspiraciju za moje tekstove. Zašto su sitnice tako posebne? Kada istom obraduješ, recimo, osobu koja ti je draga, shvatiš moć te sitnice i upravo je to moj najveći izvor inspiracije," kaže Gavrić.

Ovaj mlad i uspješan momak smatra da se dobrom organizacijom sve postiže, tako da nađe vremena za hobi – paraglajding. Obožava da leti i pored pisanja i muzike to je nešto što ga ispunjava.

„Radnik, simbol grada“
Krajem januara mjeseca, marketing služba fudbalskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine objavila je poziv za sve muzičare s područja Grada Bijeljine da napišu i snime demo verziju pjesme za bijeljinski klub. Dostavljene pjesme će biti ocjenjivane i nagrađivane od strane žirija, a snimljene pjesme puštane na početku i kraju utakmica, kao i na poluvremenu.

„Meni se svidjela ideja i pjesma mi je došla „na prvu“, to je bila bukvalno inspiracija trenutka. Ideja je samo „kliknula“ i napisao sam pjesmu, uradio muziku, poslao sam Vasku (Vasko Todić, marketing menadžer FK „Radnik“) i on je bio oduševljen i tekstom i muzikom. Moram da napomenem da Fudbalski klub „Radnik“ već ima svoju himnu i da ovo nije himna niti treba da postane, ali mi je drago da pjesma kao pjesma naiđe na interesovanje publike. Ljudi pričaju o toj pjesmi, jer ima simboličan naziv i tekst“, rekao je Gavrić za portal Dešavanja u Bijeljini.

On je objasnio da je pjesma pisana za FK „Radnik“, ali da ju je svjesno napisao tako da može bilo koji sportski kolektiv u Bijeljini da je „pripiše“ sebi, jer nigdje nije striktno rečeno da se pjesma odnosi na fudbalski klub.

„Meni bi bilo jako drago da pjesma zaživi. Pjesma je, kao i sve moje prethodne, pisana iz srca, jer sam takva osoba i volim da kad pišem, to nešto bude i lijepo i emotivno. Ovo je za mene bio izazov, jer nisam nikada pisao neke „navijačke pjesme“ na ovakav, drugačiji način. Želio sam da to bude pamtljivo sa zanimljivim tekstom koji će imati smisla i da, ako nekad zaživi, može da se sluša i pjeva na tribinama. Neskromno će biti da kažem, ali mislim da sam uspio. Interesantno mi je što su pjesma i dio „ponos grada“ počeli da se šire iako pjesma, do sada, nije nigdje javno prikazivana. To mi je posebno drago i volio bih da nastavi da ide u tom pravcu. Poslije ovoga treba da snimimo studijsku verziju, koja će biti puštana na utakmicama sa razglasa na tribinama“, iskren je Gavrić.

Njegova želja upućena FK „Radniku“ iz Bijeljine je da izbore opstanak u Premijer ligi i da sljedeće sezone pokažu da su stvarno ponos grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...