Nemanja Gavrić: “Radnik“ je ponos grada (video)

Datum:

Share post:

Krajem januara mjeseca, marketing služba fudbalskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine objavila je poziv za sve muzičare s područja Grada Bijeljine da napišu i snime demo verziju pjesme za bijeljinski klub. Dostavljene pjesme će biti ocjenjivane i nagrađivane od strane žirija, a snimljene pjesme puštane na početku i kraju utakmica, kao i na poluvremenu.

​Jedna od prvih pjesama koja je stigla na adresu marketing službe FK „Radnik“ bila je pjesma „Radnik, simbol grada“ prosvjetnog radnika, muzičara i književnika Nemanje Gavrića. Pjesma je za kratko vrijeme „ušla u uši“ Bijeljinaca i društvenim mrežama su počeli da kruže stihovi pomenute pjesme. Gavrić je „Radnik, simbol grada“ na poziv portala Dešavanja u Bijeljini odsvirao i otpjevao u našoj redakciji, a u razgovoru je istakao da mu se ideja „Radnika“ svidjela „na prvu“, da mu je inspiracija naišla u „trenutku“ i da je pjesma upravo to – „pjesma trenutka“.

„Meni se svidjela ideja i pjesma mi je došla „na prvu“, to je bila bukvalno inspiracija trenutka. Ideja je samo „kliknula“ i napisao sam pjesmu, uradio muziku, poslao sam Vasku (Vasko Todić, marketing menadžer FK „Radnik“) i on je bio oduševljen i tekstom i muzikom. Moram da napomenem da Fudbalski klub „Radnik“ već ima svoju himnu i da ovo nije himna niti treba da postane, ali mi je drago da pjesma kao pjesma naiđe na interesovanje publike. Ljudi pričaju o toj pjesmi, jer ima simboličan naziv i tekst“, rekao je Gavrić za portal Dešavanja u Bijeljini.

On je objasnio da je pjesma pisana za FK „Radnik“, ali da ju je svjesno napisao tako da može bilo koji sportski kolektiv u Bijeljini da je „pripiše“ sebi, jer nigdje nije striktno rečeno da se pjesma odnosi na fudbalski klub.

TESTNA REKLAMA

„Meni bi bilo jako drago da pjesma zaživi. Pjesma je, kao i sve moje prethodne, pisana iz srca, jer sam takva osoba i volim da kad pišem, to nešto bude i lijepo i emotivno. Ovo je za mene bio izazov, jer nisam nikada pisao neke „navijačke pjesme“ na ovakav, drugačiji način. Želio sam da to bude pamtljivo sa zanimljivim tekstom koji će imati smisla i da, ako nekad zaživi, može da se sluša i pjeva na tribinama. Neskromno će biti da kažem, ali mislim da sam uspio. Interesantno mi je što su pjesma i dio „ponos grada“ počeli da se šire iako pjesma, do sada, nije nigdje javno prikazivana. To mi je posebno drago i volio bih da nastavi da ide u tom pravcu. Poslije ovoga treba da snimimo studijsku verziju, koja će biti puštana na utakmicama sa razglasa na tribinama“, iskren je bio Gavrić.

Njegova želja upućena FK „Radniku“ iz Bijeljine je da izbore opstanak u Premijer ligi i da sljedeće sezone pokažu da su stvarno ponos grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...