Neizdavanje fiskalnih računa: ''U kaznama prednjači Bijejina''

Datum:

Share post:

Inspektori su pojačali kontrole za neizdavanje fiskalnih računa u kafićima, trgovinama i drugim ugostiteljskim objektima u čitavoj Republici Srpskoj. Kontrola je kažu ista u svim opštinama u RS, ali Banjaluka ima najviše poslovnih objekata, zbog toga i najveći broj provjera, ali u kaznama prednjači Bijeljina. 
 

"Od početka ove godine, za 11 mjeseci smo izvršili 3.298 kontrole evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa, a u 1.317 slučajeva su uočene nepravilnosti. Zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno je zatvoreno 485 objekata širom RS na period od 15 dana", kaže Nikola Salapura, portparol Poreske uprave RS. 

Cilj nije novčano kažnjavanje građana, nego podizanje svijesti o značaju uzimanja fiskalnih računa, jer se tako povećava ekonomska snaga Srpske, kažu iz Poreske uprave. Građani kažu da imaju različita iskustva i drugačije navike. 

Skoro polovina provjerenih objekata u ovoj godini dobila je kaznu za neizdavanje računa i utaju poreza u ukupnom iznosu većem od milion maraka, kažu podaci Poreske uprave. Iako su pod lupom poslodavci, i potrošači koji ne uzmu račune mogu biti kažnjeni.

Tražite i uzimajte fiskalni račun. Na taj način sprepčavate sivu ekonomiju, štitite sebe, ali i svoj novčanik, jer je kazna za neuzimanje računa 50 konvertibilnih maraka.

TESTNA REKLAMA

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...