NEĐO ĐURIĆ, SPS: “Država koja nije riješila pitanje svojih boraca, nije mogla ni da opstane, režimi ne mogu da opstanu“

Datum:

Share post:

Neđo Đurić, predsjednički kandidat Socijalističke partije Srpske, redovni član Akademije nauka i umjetnosti, bio je gost Jutarnjeg programa TV Happy gdje je govorio o ciljevima Socijalističke partije Srpske, koja je, kako kaže nastala kao rezultat nemogućnosti dogovora opozicije. 

''Proistekla je potreba da se pojavimo sami kao partija, sa nekim drugim partijama koje nas podržavaju, i da imamo svog predsjedničkog kandidata. Mi tražimo neki poseban pravi put, uvidjevši da su oba puta koja su najavljena od sadašnjih kandidata, nemaju posebnu razliku. I jedni i drugi su u vlasti, bilo na republičkom ili lokalnom nivou i nema razlike među njima – isto nam je 17 godina. Mi pokušavamo da nađemo pravi put kako prići narodu i kako Republiku Srpsku „vući“ malo dalje. Republika Srpska je posljednja u Evropi po svim parametrima, a bila je prva po prirodnim resursima, površini, broju stanovnika, znanju, pa se postavlja pitanje gdje se to izgubilo'', rekao je Đurić, te istakao da SPS želi izvesti Republiku Srpsku u krug srednje razvijenih zemalja u Evropi. 

Đurić je rekao da je za svoju kandidaturu dobio podršku Srbije, prije svega Pokreta Socijalista i ministra Vulina, s obzirom da su stanovnici Srbije i Srpske, kako kaže, jedan narod, razdvojen u dvije države.  

''Mi smo konstitutivni narod, imamo svoju Republiku i treba da privrednu saradnju podignemo na viši nivo, ali isto tako smatram da je zadatak predsjednika da otvori sva vrata, od ''Njujorka do Pekinga'' i da dovede strane investitore, kao što se to radi u Srbiji.

TESTNA REKLAMA

''''Model Vučića'' je dobar i prihvatljiv i Srbija je ta sa kojom treba da imamo saradnju, bez obzira na vlast, mi moramo imati saradnju sa Srbijom, jer smo mi jedan narod'', rekao je Đurić. 

Govoreći o ciljevima SPS, Đurić je istakao da postoje dva osnovna cilja. Prvi od njih je zadovoljavanje potreba boraca koji su stvarali Republiku Srpsku. Kako kaže Đurić – ''država koja nije riješila pitanje svojih boraca, nije mogla ni da opstane, režimi ne mogu da opstanu'', smatra kandidat za predsjednika Republike Srpske, Neđo Đurić.  

Drugi prioritet je rješavanje privrednih pitanja, s obzirom na prirodne resurse koje ima Republike Srpska. Jedan od veoma bitnih resursa je poljoprivreda kojoj SPS želi dati dodatni značaj. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/happytv.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...