NEĐO ĐURIĆ: Otkud baš sada da smjenjuju gradonačelnika Bijeljine…

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost akademika Neđe Đurića iz Bijeljine povodom referenduma o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji će biti održan 19. marta 2023. godine prenosimo u cijelosti:

Otkud baš sada da smjenjuju gradonačelnika Bijeljine i da li su navedeni razlozi zaista takvi da treba mijenjati čovjeka koji je u dvije godine dobio povjerenje građana na listama gdje se kandidovao.

Ako je tačan razlog da je nezakonito vršeno zapošljavanje u Gradskoj upravi više od stotinu radnika, onda bi vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj trebalo davno raspustiti i zabraniti im da izlaze na izbore.

Nije problem što je pokrenuta smjena gradonačelnika, već su problem oni koji su to pokrenuli.

Da li su pokretači smjene zaista dostojni ovakvog prijedloga, ako se zna da među njima ima osuđenih za određena krivična djela, sticanja diploma kroz njihovu kupovinu i zauzimanje mjesta onim koji su od njih takva mjesta više zaslužili.

Ima od strane opozicije i dobrih prijedloga, ali nisu uspjeli ili htjeli sa gradonačelnikom uspostaviti saradnju. Tako su se sjedinili sa onima koji su narušili njihov dignitet, pa su postali isti.

Najlošije što nam se moglo desiti je da smo svi isti te izjednačili osobe iz kriminalnog i drugog lošeg miljea sa ozbiljnim i odgovornim ličnostima kojih ima mnogo više od običnog građanina do vrhunskog intelektiualca.

Zašto smo dozvolili da nas tako mali broj loših ljudi (nažalost u vlasti ih je vremenom sve više) uvuče u kolo koje oni vode, tako da smo postali svi isti.

Ipak nismo svi isti i to treba da pokaže i Referendum o opozivu gradonačelnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...