Neđeljko Neđo Panić – sinonim i LEGENDA bijeljinskog FK ''Proleter'' iz Dvorova

Datum:

Share post:

NEĐELJO NEĐO PANIĆ

Jedan od najvažnijih i najuspješnijih ljudi,u svakom  slučaju sinonim kluba, koji je zaslužan za postojanje i prosperitet FK ''Proleter'' iz Dvorova, kao njegov igrač, kapiten, trener ili predsjednik.

Jedan od aktera Programa za podizanje nivoa organizacije kluba krajem 1960. godine koja je klub vinula u visine fudbala tadašnje SFRJ a koja traje do dana današnjeg.

Rođen je u Dvorovima 1938. Godine.Fudbalom se počeo baviti kao učenik u Sarajevu 1953. Godine kao junior u FK ''Romanija'' i FK ''Željezničar'' iz Sarajeva. Kasnije, kao senior, igrao je za FK ''Radnički'' Vogošća, FK ''Zvijezda'' Gradačac i FK ''Proleter'' Dvorovi sve do 1970. Godine.

Te godine se, kao član fudbalske reprezentacije Semberije, oprašta od aktivnog igranja fudbala na utakmici protiv FK ''Westeros'' iz Švedske. Iste godine postaje trener u FK ''Proleter'' Dvorovi, koga u sezoni 1971/72 uvodi u viši rang tajkmičenja ''Sjeveroistočnu bosansku zonu'' tadašnji treći stepen fudbalske igre u SFRJ.

TESTNA REKLAMA

Bio je to najveći uspjeh kluba u istoriji postojanja od 1929. godine. Svoje trenersko znanje je dokazivao i u kasnijem vođenju mlađih kategorija fudbalskog kluba ''Proleter'' .Kasnije, zbog potrebe kluba, prihvata se i uloge predsjednika kluba na kojoj funkciji ostaje u prekidima sve do 2000. godine.

Za svoj rad u FK ''Proleter'' Dvorovi,o d kluba je dobio i tri priznanja koje klub dodjeljuje; srebrenu i zlatnu plaketu kao i ''Zlatnu značku sa poveljom'' za životno djelo u klubu.


 
Za doprinos u razvoju fudbala, a u povodu proslave 70 godina fudbala u BiH, 1978. godine dobija ''Zlatnu značku FS BiH'' kao zaslužni sportski radnik. Od SOFK Bijeljina dobio je i  ''Srebrnu medalju'' za razvoj fudbala u Semberiji.

U martu 1994.godine, izabran je za prvog predsjednika Područnog fudbalskog saveza Bijeljina i na toj funkciji ostaje sve do 1997. godine. U tom periodu, klubovi sa ovog područja, dominiraju u svim kategorijama takmičenja u Republici Srpskoj.

I u poznim godinama svog života, Neđeljko ne odustaje od fudbala pa je tako glavni protagonista i organizator tradicionalnog, druženja veterana FK ''Proleter'' Dvorovi, koje se organizuje svakog drugog vikenda u tekućoj godini kada se okupljaju veterani  koji su fudbal igrali u različitim generacijama FK ''Proleter'' Dvorovi.

Mora se napomenuti da je Neđeljko Panić, jedan od rijetkih/možda dva ili tri čovjeka/ koji se ostvario u svim aspektima rada u klubu (3 u 1), i grač,trener, predsjednik ili bolje rečeno (4 u 1) igrač, kapiten, trener, predsjednik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...