Nedićeva izlazi na crtu Jeriniću za gradonačelnika Doboja?

Datum:

Share post:

DOBOJ – Nakon što je Boris Jerinić, aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH, objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Doboja, njegovi sugrađani željno iščekuju da se objelodani ime jednog ili više protivkandidata, a sudeći po spekulacijama, Dobojlije bi mogle glasati za ženu, PDP-ovu Oliveru Nedić.

 

"Očekujem nekog protivkandidata. Iskreno bih volio da ga bude. Neki koji su pominjani da će biti odustali su od toga, jer su shvatili da bi to bila 'ekskurzija'. Ko god je ozbiljan neće se upuštati ako zna da ne može dobiti podršku", izjavio je Boris Jerinić za "Nezavisne", te istakao da će biti nezavisni kandidat.

Lideri SDS-a i PDP-a Vukota Govedarica i Branislav Borenović, saznajemo, već su razgovarali o tome da predlože zajedničkog kandidata, a iako u dobojskom PDP-u ne potvrđuju da bi to mogla biti direktorka Centra za socijalni rad Olivera Nedić, to na neki način nagovještavaju.

TESTNA REKLAMA

"Ako dođemo u situaciju da dajemo prijedlog, sigurno osim Tihomira Gligorića postoje još neki ljudi, da ne kažem žene koje mogu izaći kao potencijalni kandidati", kaže Slobodan Vasiljević, član Predsjedništva PDP-a.

Nakon što je Jerinićevo ime lansirano u orbitu, započeli su razgovori za podršku kandidaturi, a ono što je sasvim izvjesno jeste da će mu vjetar u leđa dati partije i grupacije koje čine skupštinsku većinu u Doboju.

"Ja sam dobio usmenu podršku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a očekujem i podršku DNS-a, Ujedinjene Srpske, Nezavisnog demokratskog kluba sa Nedeljkom Čubrilovićem na čelu. Razgovaraćemo sa socijalistima, SDP-om, SDA… Tražiću što veći konsenzus", poručio je Jerinić.

Podrška dobojskog SNSD-a Jeriniću, poručuju iz ove stranke, ne dovodi se u pitanje.

"On je naš zajednički kandidat, što znači da ima našu podršku, za ostale partije ne znam", rekao je Uroš Gostić, predsjednik dobojskog Gradskog odbora SNSD-a.

Dobojski socijalisti kažu da će nakon raspisivanja vanrednih izbora za prvog čovjeka grada donijeti svoj stav o tome da li će imati kandidata ili će podržati nekog od predloženih. 

Dobojlije očekuju da lider SDS-a, koji je raspustio Gradski odbor, čiji je član donedavno bio Jerinić, borbu za gradonačelničku fotelju učini zanimljivijom i predloži kandidata.

"Nemam ništa protiv da neko bude kandidat. Volio bih da mogu Mladen Bosić i Vukota Govedarica biti kandidati zato što su rekli da sam izdao zarad neke ministarske fotelje", iskren je Jerinić.

Iako će zvanična kampanja za vanredne izbore za gradonačelnika početi tek nakon što ih CIK BiH raspiše, Jerinić je svoju već započeo jer je njegov lik osvanuo na prostorijama iz kojih će krenuti u borbu za glasove. 

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...