NEDELJKO JOVIĆ: Zdravlje zaposlenih i usluga građanima na prvom mjestu

Datum:

Share post:

Direktor JU „Javni fond za dječiju zaštitu“ i predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina Nedeljko Jović, istakao je da je od izbijanja pandemije „COVID-19“, te uvođenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj Fond prati mjere i preporuke Vlade Republike Srpske.

„U svom radu na prvom mjestu postavljamo efikasnost i zadovoljenje potreba građana Republike Srpske. Ovih principa Fond se pridražavao i u periodu pandemije „COVID-19“, naravno vodeći računa o bezbjednosti zaposlenih“, rekao je Jović.

 
Jović je dodao da su zaposleni Fonda koji predstavljaju visoko ugrožene kategorije, već prvi dan epidemije poslati na rad od kuće, te da su im omogućeni tehnički uslovi da nesmetano obavljaju svoje svakodnevne obaveze bez ugrožavanja sopstvenog zdravlja i zdravlja drugih, ali i da je rad od kuće omogućen i svim drugim zaposlenima, čiji se radni zadaci mogu organizovati na takav način da se obavljaju van sjedišta Fonda.

„Na ovaj način u Fondu je maksimalno smanjen broj zaposlenih koji su prisutni na poslu, bez da je zbog toga ugroženo ostvarivanje prava građana. Uporedo sa ovom mjerom u Fondu su se primjenjivale sva bezbjednosne mjere, odnosno socijalna distanca, upotreba zaštitne opreme i redovna dezinfekcija objekta. Dakle, na prvom mjestu smo izolovali trudnice, starije kolege i hronične bolesnike, jer nam je njihovo zdravlje na prvom mjestu, a potom smo i smanjili broj ostalih zaposlenih koji borave u prostorijama Fonda, a pri tome ni u jednom trenutku nismo dozvolili da poslovni procesi, te time i naši korisnici trpe posledice“, istakao je Jović.

Jović je naglasio da su u ovom periodu sva prava iz sistema dječije zaštite uredno isplaćivana, te je Fond pored toga, u cilju podrške likvidnosti poslodavcima i zaštite radnih mjesta, uložio dodatne napore da refundaciju naknada plata za porodilje vrši jednom sedmično, kako poslodavci ne bi čekali na ova sredstva.

„Sve vrijeme trajanja pandemije i vanrednog stanja nastojanje Fonda je da se preduzmu sve potrebne mjere kako bi se spriječile neželjene posljedice u samom Fondu, ali, paralelno s tim, prioritet djelovanja ostao je na podmirivanju potreba građana zbog kojih Fond i postoji. Vlada Republike Srpske brzo je reagovala na ovu situaciju, mi smo se trudili da ih u tom dijelu pratimo, ali smo i sami preduzimali mjere koje su nam stojale na raspolaganju, kako bismo zaštitili svoje zaposlene, ali i pomogli građanima da svi zajedno što lakše prođemo kroz ovaj težak period“, zaključio je Jović i poželio svim oboljelim građanima Republike Srpske brz oporavak i skoru normalizaciju stanja u državi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Šta rade bebe i odakle dolaze?“ – Vesela nedjelja sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ (video)

Zajedno sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ krenuli smo u veselu avanturu. U ovom serijalu klinci odgovaraju na tako...

Ruskinja iz Ukrajine živi u Bijeljini i udovica je ratnog veterana VRS: “Mog sina niko neće odvući u rat“ (foto)

Šta sve Ljubica Mrkajić (51), djevojački Ljubov Romanjenkova, nije preživela i odbolovala u pet decenija svog života! Kao djevojka...

KONAČNI REZULTATI: 68,36% Semberaca protiv opoziva Gradonačelnika Petrovića

Saopštenje Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine je, nakon objedinjavanja svih...

CRVENI KRST BIJELJINA: Vratimo dječija igrališta zajedno – čekamo vas sutra u sali Gimnazije

Saopštenje Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Dragi sugrađani! Želimo da vas pozovemo da se pridružite akciji pod...