NEDELJKO JOVIĆ novi zamjenik ministra bezbjednosti BiH

Datum:

Share post:

Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH za zamjenika ministra bezbjednosti imenovan je Nedeljko Jović, koji je do sada uspješno obavljao dužnost komadanta jedinice Žandarmerije PU Zvornik.

Nakon imenovanja novi zamjenik ministra bezbjednosti BiH u izjavi za Srpskainfo je istakao da će učiniti sve kako bi na pravi način reprezentovao Republiku Srpsku.

– Želim da pokažem u Savjetu ministara BiH da mogu da odgovorim na sve postavljene zadatke, jer sam došao kao kadar koji je radio u MUP RS i dobro poznaje policijske poslove. Kao jedan od prioriteta za bezbjednosti BiH bih istakao probleme sa migrantskom krizom, jer nas prema najavama u narednom periodu očekuje veliki migrantski talas. Moramo spremno da odgovorimo na taj izazov zbog činjenice da među migrantima nalazi puno osoba koje nisu prošle nikakvu bezbjedosnu provjeru od odredišta sa koga su krenuli do granice BiH. Znam da postoji puno problema sa finansijama i da fali oko 500 policajaca, kako bi granice BiH bile potpuno bezbjedne – rekao je Jović.

On je istakao da saradnja među policijskim agencijama u BiH mora biti unaprijeđena po mnogim pitanjima.

TESTNA REKLAMA

– Pored jačanja granice sigurno ću se zalagati da sve policijske agencije u BiH još bolje sarađuju po pitanju deradikalizacije i i resocijalizacije povratnika sa sirijskog ratišta, kako bi na minimum smanjili šanse za neke terorističke akcije u BiH. Moramo učiniti sve kako bi saradnja između svih policijskih agencija na osnovu zakona bila podignuta na veći nivo za dobrobit svih građana BiH – rekao je Jović, koji se zahvalio Socijalističkoj partiji na ukazanom povjerenju.

Na mjesto zamjenika ministra bezbjednosti BiH Nedeljko Jović je imenovan kao kadar Socijalističke partije, a bez ijedne zamjerke je prošao provru CIK BiH i sve bezbjedosne provjere SIPA.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dolazi li Erdoan da podrži ili da „primiri“ Izetbegovića

Redžep Tajip Erdoan, predsjednik Turske, dolazi u službenu posjetu regionu, a prema do sada dostupnim informacijama, turski lider...

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...