NEDELJKO ĆORIĆ: Istorijski i državnički govor predsjednika MILORADA DODIKA

Datum:

Share post:

Narodni poslanik u skupštini Republike Srpske, Nedeljko Ćorić, sinoćnje obraćanje predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH ocijenio je kao istorijski momenat za Repbliku Srpsku i srpski narod.

– “Nakon gotovo tri decenije od stvaranja Srpske sinoć je po prvi put jedan lider iz Republike Srpske imao priliku da se direktno i neposredno obrati Savjetu bezbijednosti kao najuticajnijem i najznačajnijem organu Ujedinjenih nacija. Sama ta činjenica dovoljno govori o značaju ovog događaja, a kada se u obzir uzme da se do sada u Njujorku mogla čuti isključivo inerepretacija istine koju potencira samo jedna strana u Bosni i Hercegovini jasno je da će ovo obraćanje imati dalekosežne posljedice u budućnosti”, -izjavio je Ćorić.

ĆORIĆ: Govor predsjednika Dodika – državnički
Ćorić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina, istakao je da je govor predsjednika Dodika bio državnički, zasnovan na jasnim i preciznim argumentima koji nedvosmisleno ukazuju na probleme u načinu funcionisanja BiH.

Predsjednik Dodik je analitički precizno secirao stanje u Bosni i Hercegovini, jasno ukazao na osnovne probleme i one pojedince i politike koji su odgovorni za takvo stanje. Pojedinci kojima ne odgovara istina to pokušavaju predstaviti kao lične napade ali jasno je da najveću odgovornost snose upravo oni koji pokušavaju da naruše ravnotežu koju je uspostavio Dejtonski sporazum koji je u svom izvornom obliku jedini mogući okvir koegzistencije tri konstitutivna naroda BiH.

TESTNA REKLAMA

Ne pokušavajući da se dodvori dijelu međunarodne zajednice koja je apriori protiv interesa Republike Srpske, i koja ne želi da sasluša argumente koji su jasni i laiku, predsjednik se obratio na jedan držvnički i principijelan način koji je siguran sam učinio ponosnim sve građane Srpske.“

Ćorić se na kraju zahavalio predstavnicima Ruske Federacije na organizaciji sinoćnjeg događaja kao i na njihovoj aktivnoj ulozi u doslijednom očuvanju i imlementaciji Dejtonskog mirovnog  sporazuma i mira u Bosni i Hercegovini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ema Kovač AK “Atletik“ Bijeljina osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu AP Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 800...

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...