NE ODRIČU SE: Na „bijelom hljebu“ 13 delegata iz Vijeća naroda RS

Datum:

Share post:

Bijeli hljeb“ u visini od oko 3.000 maraka u narednih šest mjeseci primaće 13 dosadašnjih delegata u Vijeću naroda RS, potvrđeno je za CAPITAL iz ove institucije.

„Od 22 delegata dosadašnjeg saziva koja su delegatsku dužnost obavljali sa zasnivanjem radnog odnosa, njih 13 je imalo zakonski osnov da podnese zahtjev za ostvarivanje prava na platu po prestanku funkcije i njih 13 je taj zahtjev i podnijelo“, navodi se u odgovoru iz Vijeća naroda RS na naša pitanja.

Administrativna komisija Vijeća naroda, kaže se dalje, svoju prvu sjednicu održala je 23. decembra i na njoj je donesena odluka o utvrđivanju broja delegata dosadašnjeg saziva koji ostvaruju pravo na platu po prestanku funkcije.

Pravo na „bijeli hljeb“ iz Kluba Srba zatražili su Jasna Lukić (SNSD), Miroslav Lazarević (PDP), Dragan Ristić (SP) i Ognjen Tadić koji je bio delegat DNS-a.

Kada je riječ o Klubu Bošnjaka, „bijeli hljeb“ zatražili su delegati SDA Mihnet Okić, Muris Čirkić i Džemaludin Šabanović, te Faruk Đozić iz Stranke za BiH.

Što se tiče Hrvata, pravo na „bijeli hljeb“ ostvarivaće Denis Ivanović (HDZ 1990), Ivo Bošnjak i Ivo Kamenjašević iz HDZ-a BiH i Dragana Zec koja je bila delegat SDS-a, a iz Kluba ostalih u narednih pola godine na „bijelom hljebu“ biće Radenko Rikić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...