Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ iz Bijejine, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, organizovala je danas 50% popusta na godišnju članarinu. 

Članarina za učenike osnovne škole od drugog do devetog razreda danas iznosi 2,5 KM, a za učenike srednje škole, studente, penzionere, te nezaposlene uz potvrdu Zavoda za zapošljavanje, i osobe starije od 65 godina jepet KM. Za sve ostale građane cijena godišnje članarine iznosi 10 KM.

„Danas obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava, tako što smo našim sugrađanima odobrili 50% popusta na godišnju cijenu članarine. Takođe, našim najvjernijim čitaocima koji podižu knjige na odjeljenju za odrasle, dodijelili smo priznanja „NAJ čitalac“ u tri kategorije – kategorija srednjoškolaca, studenata i ostalih građana. Fond kojim Biblioteka raspolaže je oko 120.000 bibliotečkih jedinica, ali nas ove godine očekuje i revizija i znaće se tačan broj knjiga kojima Biblioteka raspolaže“, rekla je diretkor Biblioteke Željana Arsenović.

Prošlu godinu, Biblioteka je završila sa oko 204.500 posjetilaca, a broj upisanih članova je bio oko 9.500. Ono što je direktor istakla je da Bijeljinci rado posjećuju sve događaje koje Biblioteka ostvaruje.

Priznanja su dodijeljena studentu Miljanu Kujači, srednjoškolcu Nemanji Stojanoviću, kao i Danijeli Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име