Karolina Timbalari i Žizel – Anamaria Petruta, predstavnice Univerziteta „Lucian Blaga“ Sibinj, Rumunija, boravile su na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina u periodu od 24.04.2024. do 26.04.2024. godine, u okviru Erasmus+ programa razmjene studenata i osoblja.

Kao predstavnica nastavnog osoblja partnerske institucije, Karolina Timbalari je kao gostujući predavač održala predavanje studentima Fakulteta poslovne ekonoije Bijeljina, koristeći stečena iskustva razmjene nastavnog osoblja u cilju unapređenja nastavnih vještina, ličnog i profesionalnog napretka u akademskoj zajednici i istraživanju, te sklapanja partnerstava u oblasti upravljanja projektima, upravljanja kvalitetom, i sl.

Žizel – Anamaria Petruta je kao predstavnik administrativnog osoblja Univerziteta iz Sibinja imala priliku da se upozna sa službama i načinom poslovanja Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, sa posebnim akcentom na finansijsko-pravne aspekte, a sve u cilju akumulacije profesionalnog iskustva u drugoj zemlji, sticanja specifičnih relevantnih vještina za trenutnu poziciju koju obavlja, te iznalaženja novih mogućnosti u razvoju postojeće saradnje između partnerskih institucija i razmjene dobrih praksi i pozitivnih iskustava.

Gošće iz Rumunije su imale priliku da posjete našu zemlju, naš grad, da se upoznaju sa našom kulturom, sa zaposlenim i studentima našeg Fakulteta, sa načinom poslovanja, ali i da provedu prijatne trenutke u druženju i razmjeni pozitivnih iskustava.

U ime Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina ugostile su ih dekanica, prof. dr Vesna Petrović, i doc. dr Suzana Marković, kao kontakt osoba za međunarodnu saradnju.

U maju 2023. godine četiri predstavnika Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina su učestvovala u Međunarodnoj sedmici 2023. na Univerzitetu „Lucian Blaga“ Sibinj, a ova saradnja biće nastavljena i u narednom periodu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име