„Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Šamac nastavlja sa trendom pozitivnog finansijskog poslovanja, a pozitivan finansijski rezultat sa 31.12.2022. godine iznosio je 49.820 KM, dok finansijski rezultat za prvih šest mjeseci 2023.godine iznosi 28.000 KM“, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Lepa Trivić.

Ona je dodala da pored pozitivnog finansijskog rezultata Dom zdravlja je za prvih šest mjeseci smanjilo dugovanja po osnovu reprograma iz prethodnih godina za cc 63.000 KM, dok novih dugovanja nemaju što je i dokaz da menadžment Doma zdravlja vodi računa o finansijama.

Trivićeva ističe da je pored finansijskog rezultata, po poslednjem izvještaju Fonda zdravstvenog osiguranja došlo do povećanja broja osiguranih pacijenata, što je svakako još jedan pozitivan iskorak.

„Dom zdravlja pruža određene usluge i za pacijente sa područja drugih opština što dovodi do toga da pojedine službe imaju i preko potencijalnih 20.000 korisnika. Ukoliko nam je poznat ovaj podatak onda je sasvim jasno zašto je u prethodnoj godini oboren rekord u broju pruženih usluga, ukupno 294.872. U ovoj godini očekuju isti broj pruženih usluga uz mogućnost blagog rasta“, kaže Trivićeva.

Ona je istakla da kada je u pitanju rad službi Doma zdravlja sve službe nesmetano rade i da su i dalje jedini na širem području naše regije koji nemaju drastičnu restrikciju u radu sektorskih ambulanti. Obudovac i Gornja Slatina.

„Saradnja sa svim ključnim faktorima: lokalnom samoupravom, nadležnim ministarstvom, fondom zdravstvenog osiguranja, kao i sa sekundarnom bolnicom je na zavidnom nivou. Tranše koje su nam odobrene u loklanom budžetu su redovne, kao i tranše koje su nam odobrene kroz Ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja“, kaže Trivićeva dodajući da je saradnja sa sekundarnom bolnicom na jednom zaista visokom nivou.

Ona je podsjetila da su u prošloj godini napravili značaj iskorak dolaskom četiri specijalista, a u ovoj godini zadržali sve specijalističke usluge, i iste čak proširili za dodatnog specijalistu iz oblasti otorinolaringologije.

„Do kraja godine radićemo na proširenju specijalističkih kapaciteta, u domenu urologije ili ortopedije“, naglasila je Trivićeva.

Podsjećamo, pored ovih podataka Dom zdravlja Šamac napravio je značaj iskorak u pružanju promotivnih aktivnosti, i iste se nastvaljaju i u ovoj godini, a tu se posebno ističu saradnju sa svim udruženjima i sa osnovnim i srednjim školama sa područja Opštine Šamac, Pelagićevo i Donji Žabar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име