Nastava na daljinu u RS i TOKOM proljećnog RASPUSTA

Datum:

Share post:

Tokom proljećnog raspusta, koji je bio predviđen za period od 13. do 20. aprila, biće održavana nastava na daljinu, izjavila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Ona je dodala da nastava neće biti održavana tokom Vaskršnjih praznika, odnosno u petak i ponedjeljak.

 
 
 
 
 
 

"S obzirom na to da se već odvija nastava na daljinu donijeli smo zaključak da će se nastava odvijati redovno za vrijeme proljećnog raspusta i to u periodu od 13. do 16. aprila", rekla je Trivićeva, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ona je dodala da je Štab prihatio i zaključak o upisu djece u prvi razred, prema kojem će se prvačići upisivati u školu kada se za to steknu uslovi.

TESTNA REKLAMA

"Rodtelji u RS mogu školama elektronski dostaviti podatke o djetetu, a sistematski pregled će se vršiti kada se za to steknu uslovi", rekla je Trivićeva.

Što se tiče načina odvijanja nastave na daljinu, Trivićeva je kazala da je Ministarstvo uspjelo da obezbijedi intertnet kao i računare za sve one kojima je to bilo potrebno.

"Riječ je 1.200 računara za učenike osnovnih škola i 500 za učenike srednjih škola. Oni koji nisu imali svoje računare ili laptope podigli su iz škola. Odlučili smo da besplatan internet bude omogućen za 1.005 učenika", rekla je ministarka.

Takođe, kako je navela, za 24 učenka teške materijalne situacije je obezbijeđen mobilni telefon i besplatni internet.

"Tehnički smo uspjeli da obezbijedimo kompletnu platformu za praćenje nastave na daljinu. Nastava se odvija potpuno nesmetano", istakla je Trivićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...