Na osnovu podnesene inicijative od strane Lovačkog udruženja „Majevica“ Lopare, a uz podršku resornog Ministarstva, Lovačkog saveza Republike Srpske i Republičkog zavoda za zaštitu kulturno istorijskog i prirodnog nasljeđa, na teritoriju sportsko-rekreacionog lovišta „Majevica“ uskoro će biti izvršeno naseljavanje običnog jelena (Cevus elaphus).

Ovo je pionirska aktivnost kada je u pitanju naseljavanje jelenske divljači na teritoriji Republike Srpske, zbog čega je istoj prethodio niz aktivnosti i procedura propisanih Zakonom o lovstvu i Zakonom o zaštiti prirode. Riječ je o 24 jedinke običnog jelena, koje su nabavljene iz obližnjeg uzgajališta, i koje su prošle sve neophodne veterinarske kontrole. Istovremeno sa navedenim aktivnostima, lovci Lovačkog udruženja Majevica Lopare užurbano rade na završetku izgradnje neophodnih lovnih objekata za uspješnu realizaciju ovog projekta.

JELEN SE VRAĆA MAJEVICI: LU ’’Majevica’’ Lopare vrši pripreme za prihvat jelenske divljači (foto)

Doprema jelena u lovište Majevica je planirana za nedjelju, 27. oktobra 2024. godine, kada će biti upriličena i svečana proslava početka ovog projekta.

Sredstva za realizaciju projekta su obezbijeđena iz budžeta Lovačkog udruženja „Majevica“ Lopare i donacija lovaca ovog Udruženja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име