Narodna skupština Srpske u srijedu o programu ekonomskih reformi i budžetu

Datum:

Share post:

Narodna skupština Republike Srpske sutra bi na posebnoj sjednici u Banjaluci, po hitnom postupku, trebala da razmatra Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godine i Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.
 
U Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godine ističe se da se u Republici Srpskoj u tom periodu može očekivati oporavak privrednog rasta po stopama 2,6, te 3,2 i tri odsto respektivno, kao rezultat oporavka domaće tražnje, postepenog oporavka izvozne tražnje i pozitivnog efekta investicija.

Prijedlog budžeta za 2021. godinu iznosi 3,795 milijardi KM i veći je za 159 miliona KM ili 4,4 odsto nego što je bio drugi rebalans budžeta za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu 17. posebne sjednice je i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama po hitnom postupku, Prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o igrama na sreću, Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2021. godinu, te Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.

Poslanici bi trebali da razmatraju i Prijedlog odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2021. godini, kao i Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2021. godinu.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je ranije da će posebna sjednica Narodne skupštine biti održana uz poštovanje mjera propisanih u borbi protiv virusa korona. Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...