Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ obilježila 90 godina postojanja i krsnu slavu (foto)

Datum:

Share post:

Bijeljinska Narodna biblioteka “Filip Višnjić”, obilježila je danas 90 godina postojanja Svečanom akademijom, a za veliki broj zvanica organizovala je i prigodan koktel, povodom Krsne slave “Svetog Jovana Zlatoustog” koji se obilježava 26. novembra. 

Direktor Biblioteke Željana Arsenović, rekla je da je Biblioteka kroz 90 godina postojanja prošla trnovit put, da bi danas bila ovo što jeste – značajna kulturna institucija.

“Narodna biblioteka “Filip Višnjić” osnovana je 1932. godine i ove godine obilježavamo 90 godina postojanja i rada. Biblioteka je kroz svoju istoriju preživjela mnogo toga, ali i dan danas se ističe kao jedna od najznačajnijih kulturnih institucija kako u našem gradu, tako i u Republici Srpskoj. Osnovali su je ljekar, veterinar, student i profesor i, zaista ih je izuzetno važno pomenuti večeras ovdje kao osnivače naše Biblioteke i drago nam je što smo istrajali u tom kulturnom putu i što dan danas opstajemo na toj kulturnoj sceni”, rekla je Arsenovićka.

Vera Petrović, bibliotekar-savjetnik u penziji Univerzitetske biblioteke u Beogradu izrazila je zadovoljstvo zbog prisustva Akademiji, ali i želju da saradnja ove dvije biblioteke nastavi i ubuduće.

“Ovakvi datumi i svečanosti se ne propuštaju. Došla sam da se sa velikim zadovoljstvom zahvalim kolegama i da zajedno obeležimo ovaj izuzetni jubilej. Univerzitetska biblioteka u Beogradu i bijeljinska Biblioteka su divno sarađivale decenijama i nadam se da će se ta saradnja i nastaviti. Bijeljinska Biblioteka je izuzetna ustanova koja prati trendove i u bibliotečko-informacionoj struci i u kulturnom sadržaju – u ničemu ne zaostaje za bibliotekom svetskog nivoa”, istakla je Petrović.

Na svečanoj Akademiji, Biblioteka je zahvalnice dala predsjedniku Skupštine Grada, Aleksandru Đurđeviću, šefu kabineta Mladenu Arsenoviću, kao predstavniku Gradske uprave i Gordani Sofrenić, kao najstarijem bibliotekaru u Biblioteci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTRSTVO POLJOPRIVREDE: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2024. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje...

Da li će i Srpska dobiti sistem “Pronađi me”?

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu...

ŠMIT: Dodik zna ko je Šmit, a Čović neka se smiri

Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika rekao je da je njegov posao da štiti...

ĆORIĆ: Potpisan Memorandum o integraciji sistema elektronske naplate putarine BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji "Autoputeva Republike Srpske", "Puteva Srbije" i "Autocesta FBiH" koji...