Narodna BIBLIOTEKA ''Filip Višnjić'' Bijeljina, obilježila krsnu slavu (foto,video)

Datum:

Share post:

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina, obilježila je danas krsnu slavu Svetog Jovana Zlatoustog lomljenjem slavskog kolača.

Direktor Jovan Cvjetković, iskoristio je priliku da sumira rezultate na kraju kalendarske 2019. godine.
„Želim da se zahvalim svim građanima Bijeljine, a prije svega članovima i posjetiocima kulturnih događaja koje organizujemo u našim prostorijama. Ovu godinu završavamo sa više od 10.000 učlanjenih sugrađana i sa oko 2.000 posjeta. To predstavlja rekord desetu godinu zaredom. Ono što je za nas najbitnije je da smo ostvarili svoj cilj i zadobili povjerenje svojih čitalaca i posjetilaca“, istakao je Cvjetković.

Jovan Cvjetković

Biblioteka se bavi izdavačkom djelatnošću, a pored toga, po treći put su organizovali Lutvid-fest, ali su u svojim prostorijama otvorili i Američki kutak.
„Ostvarili smo saradnju sa Francuskom ambasadom, tako da je čitaocima sada na raspolaganju i francuska čitaonica. Pored književnih večeri, organizujemo i radionice za najmlađe. Ostvarili smo dobru saradnju sa svim vrtićima na području grada, ali i saradnju sa OŠ „Vuk Karadžić“ i odjeljenjem za djecu sa posebnim potrebama. U okviru biblioteke već nekoliko godina dostupna je i čitaonica za slijepe i slabovide“, dodao je Cvjetković.

TESTNA REKLAMA

Biblioteka u svom fondu ima oko 110.000 knjiga, a ove godine su uspjeli da nabave i sve planirane i tražene naslove.
Gost biblioteke na slavi je bila i predsjednik Društva bibliotekara RS Stojka Mijatović koja je ovom prilikom bijeljinsku biblioteku izdvojila kao jednu od najboljih i istakla da je to zahvaljujući radu i zalaganju direktora Cvjetkovića.

Stojka Mijatović

„Ovdje se prvenstveno radi na edukaciji mladih čitalaca što predstavlja bitnu činjenicu iz razloga što je mlade čitaoce potrebno vratiti u biblioteke. Sljedeće godine, biblioteka „Filip Višnjić“ će poslije deset godina biti domaćin velikog seminara, gdje će gosti biti veliki doktori bibliotekarstva, a pored njih će učestvovati i školski i visokoškolski bibliotekari iz regiona“, rekla je Mijatovićka.

Kako je navela, Društvo bibliotekara RS svojim prijedlozima, zaključcima i primjedbama na sastancima se trudi da pomaže bijeljinsku biblioteku u bržem razvoju.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS prisustvovao je večeras Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini gdje je ponovio da je...

Preko 30 delegacija iz zemlje i regiona na prijemu u Gradskoj upravi Bijeljina povodom slave grada

U organizaciji Grada Bijeljina danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem povodom gradske slave, praznika posvećenog Svetom Pantelejmonu,...

Vasilije Perić čestitao slavu Grada Bijeljina – “Da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije“

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima i rukovodstvu Bijeljine slavu grada Svetog Pantelejmona. -Velika je čast što...

DIMITRIJEVIĆ, GORAŽDEVAC: Bratska Povelja između Bijeljine i Goraždevca pokazala je dobar put, saradnju i dobru vezu među nama (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....